Guvernul susţine modificarea Codului Muncii

Ziarul BURSA #Politică / 19 aprilie 2005

Guvernul susţine modificarea Codului Muncii, Executivul dorind să fie doar un arbitru neutru între sindicatele şi patronatele reprezentative la nivel naţional, care negociază propunerile de modificare a reglementărilor privind relaţiile de muncă între angajator şi salariaţi, potrivit afirmaţiilor făcute ieri de ministrul de stat George Copos, la seminarul cu tema "Mediul de afaceri şi relaţiile de muncă".

După doi ani de aplicare a Codului Muncii se evidenţiază clar necesitatea revizuirii unei părţi a acestuia, propunerile partenerilor sociali concretizîndu-se în modificarea a 78 de articole, astfel încît să se flexibilizeze piaţa muncii, a mai spus ministrul Copos.

În anul 2005, s-a observat o organizare mai bună a sindicatelor, aceasta fiind apreciată de ministrul Copos ca un rezultat al unei forţe puternice ce reprezintă interesele salariaţilor.

Comisia tehnică paritară analizează toate aspectele care apar în raporturile de muncă, pentru a identifica problemele ce impun modificări la Codul Muncii. Această Comisie, alcătuită cu reprezentanţii ai sindicatelor şi patronatelor, a identificat, pînă în prezent, opt probleme pentru care s-au stabilit puncte de vedere comune, care să se finalizeze cu propuneri de modificare a Codului Muncii.

Problemele convenite în Comisia paritară vor fi soluţionate prin îmbunătăţirea reglementărilor referitoare la Fondul de garantare a salariilor, pregătirea profesională, clauza de non concurenţă pentru unele domenii, criteriile de concediere, registrul de evidenţă a salariaţilor, precum şi fixarea a 48 de ore de muncă pe săptămînă. Puncte de vedere comune au fost şi asupra normelor de muncă, convenindu-se ca acestea să fie hotărîte de angajator, dar cu informarea salariaţilor.

De asemenea, partenerii sociali au mai convenit ca prin negociere voluntară să se stabilească contractul colectiv de muncă la nivel naţional şi la nivel de ramură. Toate propunerile de modificare a Codului Muncii formulate de Comisia tehnică paritară urmează să fie negociate de confederaţiile patronale şi sindicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb