Guvernul va crea un grup permanent de lucru cu reprezentanţi ai societăţii civile, partidelor politice, mediilor academice şi mass-media care să stabilească modul de administrare a fondurilor europene. Această decizie a fost luată în cadrul reuniunii desfăşurată ieri la Palatul Victoria, dedicată consolidării capacităţii de absorbţie a fondurilor comunitare în perspectiva aderării la UE la 1 ianuarie 2007.
În acelaşi plan, sunt prevăzute măsuri care au ca scop intensificarea campaniei de informare a potenţialilor beneficiari cu privire la fondurile structurale şi de coeziune.
"Vreau ca acest gen de reuniuni la care participă nu numai partidele politice, dar şi societatea civilă să devină o metodă de lucru în perspectiva redactării documentelor de lucru europene", a declarat primul-ministrul Călin Popescu-Tăriceanu, citat de Rompres.
Potrivit premierului, "de modul în care vom şti şi vom fi pregătiţi să gestionăm fondurile comunitare depinde în mare măsură succesul integrării în Uniunea Europeană". Efortul de valorificare şi absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune nu este şi nu trebuie să fie doar responsabilitatea guvernului, deoarece implementarea efectivă şi atragerea fondurilor trebuie făcută de către toţi actorii din societatea românească, a explicat Tăriceanu.
România va beneficia, între 2007-2013, din partea UE de un sprijin comunitar post-aderare de 29 de miliarde de euro.