Guvernul vrea să capitalizeze Fondul de Garantare la rectificarea bugetară

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 august 2010

Guvernul are în vedere recapitalizarea Fondului Naţional de Garantare şi Contragarantare pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, la rectificarea bugetară anunţată pentru 18 august, a declarat, vineri, primul-ministru Emil Boc. Premierul a mai spus, potrivit Agerpres: "Avem în vedere capitalizarea Fondului, astfel încât accesul companiilor să fie asigurat. La rectificarea bugetară care va avea loc în luna august, aşa cum am anunţat, evident că vom avea grijă ca şi Fondul de Garantare să aibă resursele financiare pentru a asigura accesul firmelor la finanţare".

De asemenea, Boc a reiterat faptul că Guvernul va elimina impozitul minim pentru firme, din această toamnă, Ministerul Finanţelor lucrând în acest moment la actul normativ respectiv.

"În toamnă, va fi eliminat impozitul minim, aşa cum am anunţat cu ceva timp în urmă, iar la Ministerul Finanţelor este în pregătire proiectul de act normativ care vine să ofere un sprijin întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru că ştim foarte bine contribuţia lor în PIB şi locul şi rolul lor în menţinerea şi crearea locurilor de muncă în România", a mai afirmat Emil Boc.

Referitor la fondurile europene, şeful Executivului a declarat că Guvernul va pune la punct un sis-tem de realocare a banilor europeni pe diverse axe, astfel încât domeniile în care sunt mai multe solicitări să beneficieze de un plus de fonduri comunitare, din anul 2011.

De asemenea, Guvernul lucrează în prezent la coborârea plafoanelor, astfel încât firmele să aibă acces mai uşor la sprijinul de stat destinat IMM-urilor.

În vederea debirocratizării, Guvernul va opera şi unificarea declaraţiilor fiscale pentru firme. "Avem un program astfel încât, până la sfârşitul anului, să putem ajunge la o anumită unificare a declaraţiilor fis-cale, astfel încât firmele să nu fie nevoite să meargă la 13, 15 sau 18 ghişee de la primărie sau de la Administraţia Finanţelor Publice pentru plata diverselor taxe către stat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb