Deputaţii şi senatorii vor da astăzi, la ora 11, votul final la proiectul bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale pe 2008, a anunţat Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.
Procesul de votare a început marţi, de la ora 10,00, în şedinţă comună a celor două camere.
Graţiela Iordache, membru în cadrul Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci, din Camera Deputaţilor, ne-a declarat: "Dintr-un număr total de 1.611 amendamente introduse de partidele parlamentare la Legea Bugetului pe 2008, au mai rămas de votat mai puţin de 800 de amendamente şi nu am nici un dubiu că nu vor fi rezolvate în cursul zilei de astăzi (n.r. - miercuri).
În Parlament este degringoladă, parlamentarii votează în grabă acest buget deoarece cu toţii au interesul . S-a ajuns la situaţia în care o lege atât de importantă să fie rezolvată în aproape două zile! Acest lucru denotă faptul că în ţara noastră, conceptul de opoziţie nu mai există, exceptând un singur partid. Iar, un singur partid nu poate face opoziţie".
De asemenea, potrivit doamnei Graţiela Iordache, parlamentarii "s-au întrecut pe sine" şi în privinţa bugetului Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare (CNVM), care a fost votat în 25 de minute! Graţiela Iordache ne-a explicat: "Bugetul CNVM a fost votat, în şedinţa reunită a celor două comisii parlamentare de buget, contrar regulamentelor, în numai 25 de minute! Noi, membrii comisiei am fost înştiinţaţi în acest sens doar cu o zi înainte de vot, deşi documentul se afla în biroul domnului Aurel Gubandru (n.r. preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor), din data de 6 noiembrie! Este revoltător şi este clar că Parlamentul are o influenţă extraordinară asupra CNVM".
Surse din Parlament susţin că acest proces de vot
Daniel Ionescu a comentat, ironic, votul parlamentarilor: "Nici măcar nu se mai numără amendamentele. Este o golănie tot ceea ce se petrece aici. Din circa 2000 de amendamente se pare că au mai rămas doar 1100. Restul s-au pierdut. Este foarte clar că, la noi în ţară, opoziţia nu mai există deoarece 3% sau 5% din parlamentari nu înseamnă opoziţie".
De aceeaşi părere este şi Adrian Iuraşcu, preşedintele Forumului Civic Românesc (FCR). Domnia sa ne-a declarat: "Deşi avem un buget
Potrivit domnului Adrian Iuraşcu, înţelegerea dintre PSD, "care este un partid la guvernare" şi PNL este următoarea: "Judeţele unde