HAOS ÎN PARLAMENT  În grabă să plece în vacanţa de Crăciun, parlamentarii nici nu se mai uită la ce votează

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 20 decembrie 2007

Deputaţii şi senatorii vor da astăzi, la ora 11, votul final la proiectul bugetului de stat şi al bugetului asigurărilor sociale pe 2008, a anunţat Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Procesul de votare a început marţi, de la ora 10,00, în şedinţă comună a celor două camere.

Graţiela Iordache, membru în cadrul Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci, din Camera Deputaţilor, ne-a declarat: "Dintr-un număr total de 1.611 amendamente introduse de partidele parlamentare la Legea Bugetului pe 2008, au mai rămas de votat mai puţin de 800 de amendamente şi nu am nici un dubiu că nu vor fi rezolvate în cursul zilei de astăzi (n.r. - miercuri).

În Parlament este degringoladă, parlamentarii votează în grabă acest buget deoarece cu toţii au interesul . S-a ajuns la situaţia în care o lege atât de importantă să fie rezolvată în aproape două zile! Acest lucru denotă faptul că în ţara noastră, conceptul de opoziţie nu mai există, exceptând un singur partid. Iar, un singur partid nu poate face opoziţie".

De asemenea, potrivit doamnei Graţiela Iordache, parlamentarii "s-au întrecut pe sine" şi în privinţa bugetului Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare (CNVM), care a fost votat în 25 de minute! Graţiela Iordache ne-a explicat: "Bugetul CNVM a fost votat, în şedinţa reunită a celor două comisii parlamentare de buget, contrar regulamentelor, în numai 25 de minute! Noi, membrii comisiei am fost înştiinţaţi în acest sens doar cu o zi înainte de vot, deşi documentul se afla în biroul domnului Aurel Gubandru (n.r. preşedintele Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor), din data de 6 noiembrie! Este revoltător şi este clar că Parlamentul are o influenţă extraordinară asupra CNVM".

Surse din Parlament susţin că acest proces de vot este alimentat şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Bogdan Olteanu, care "citeşte amendamente foarte repede pentru a nu fi înţelese"! În plus, potrivit parlamentarului independent, Daniel Ionescu, pe circuitul Parlament - Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Comisia de Buget din Camera Deputaţilor, "s-au făcut pierdute" circa 1.000 de amendamente la legea bugetului pe 2008, pentru a facilita activitatea "aleşilor neamului". Se pare, totuşi, că aceste amendamente au fost comasate.

Daniel Ionescu a comentat, ironic, votul parlamentarilor: "Nici măcar nu se mai numără amendamentele. Este o golănie tot ceea ce se petrece aici. Din circa 2000 de amendamente se pare că au mai rămas doar 1100. Restul s-au pierdut. Este foarte clar că, la noi în ţară, opoziţia nu mai există deoarece 3% sau 5% din parlamentari nu înseamnă opoziţie".

De aceeaşi părere este şi Adrian Iuraşcu, preşedintele Forumului Civic Românesc (FCR). Domnia sa ne-a declarat: "Deşi avem un buget , acesta va trece <într-o veselie> de Parlament, deoarece votul parlamentarilor arată că aceştia au cu totul alte priorităţi: concendii şi vacanţe. PSD mimează opoziţia, deoarece are o înţelegere cu PNL. PRM şi PC votează întodeauna cu puterea şi atunci cine să mai facă opoziţie? PSD va susţine că amendamentele lor au fost aprobate, iar PNL vrea să mai stea la guvernare încă patru ani. Acest buget va trece în proporţie de 75%, în baza unor înţelegeri".

Potrivit domnului Adrian Iuraşcu, înţelegerea dintre PSD, "care este un partid la guvernare" şi PNL este următoarea: "Judeţele unde Hrebenciuc şi Oprişan au primit bani , care, normal, . Dacă nu ar fi existat această combinaţie, poate alta ar fi fost soarta acestei legi. În plus, în plină guvernare liberală, la Fondul Proprietatea a fost înscăunat tot un PSD-ist, în persoana domnului Ursache. Deşi s-a stabilit o conducere prin rotaţie la Fondul Proprietatea, la viitoarele alegeri de la începutul lunii ianuarie va fi pus tot un PSD-ist ca recompensă sau se va face rocada cu un liberal".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb