Hersh: Negocieri secrete de pace între generalii Valeri Gerasimov şi Valeri Zalujnîi

Călin Rechea
Politică / 2 decembrie 2023

Călin Rechea

Reputatul jurnalist american Seymour Hersh scrie pe contul său de Substack că au loc negocieri secrete de pace între liderii militari ai Rusiei şi Ucrainei.

"Au fost câteva luni dificile pentru preşedintele Joe Biden şi pentru echipa sa incompetentă de politică externă. Israelul îşi urmează propriul drum în războiul împotriva Hamas, cu noi bombardamente în Gaza, iar publicul american este foarte divizat, toate acestea fiind reflectate în sondaje care continuă să fie nefavorabile Casei Albe", descrie Hersh contextul negocierilor.

În aceste condiţii, "preşedintele şi consilierii săi de politică externă au fost lăsaţi pe dinafară, în timp ce discuţiile serioase de pace dintre Rusia şi Ucraina au luat rapid avânt".

Un om de afaceri american, care "a petrecut ani de zile ocupându-se de probleme diplomatice şi militare ucrainene la nivel înalt în cadrul guvernului", i-a declarat lui Hersh că "toată lumea din Europa vorbeşte despre asta".

Jurnalistul american a mai precizat că este extraordinar de dificil ca guvernul ucrainean condus de Zelensky să accepte astfel de negocieri.

Un context în acest sens este oferit de contul Rezident de pe platforma Telegram, la adresa https://t.me/rezident_ua, unde se precizează că informaţiile publicate vin direct de la surse din apropierea preşedintelui Ucrainei.

Aici s-a subliniat recent că "Sursa noastră din cadrul Biroului Prezidenţial spune că preşedintele nu este mulţumit de situaţia cu Zalujnîi, care este susţinut de actori interni: oligarhi / patrioţi / afiliaţii Soros / opoziţie. În acest caz, au devenit convergente interesele actorilor de politică externă care îl protejează pe Zelensky şi nu permit ca acesta să fie demis timp de un an. De fapt, situaţia repetă complet traiectoria din 2019, când s-a format o coaliţie largă împotriva lui Poroşenko, de care Zelensky a profitat".

În ceea ce priveşte refuzul lui Zelensky de a negocia cu Putin, oficialul american citat de Hersh a subliniat că "preşedintelui Zelensky i s-a dat de înţeles că nu el, ci militarii vor rezolva problema, iar negocierile vor continua cu sau fără el"

Hersh mai susţine că discuţiile dintre Gerasimov şi Zalujnîi au abordat problema graniţelor şi a unei posibile fixări a frontierelor de-a lungul actualei linii de front, cu păstrarea Crimeei şi a teritoriilor eliberate din regiunile Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie în cadrul Federaţiei Ruse.

În schimb, Ucraina ar putea adera la NATO, dar numai dacă alianţa nu va staţiona acolo trupe sau arme ofensive.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. actorasul e pa.....macar ramane cu faima ca o vreme toata planeta a vorbit de el.

    1. inca ai reactii in lant

      Marele jurnalist Seymour Hersh are niste realizari impresionante in cariera lui de investigator. A luat chiar si premiul Pulitzer. Ajuns la venerabila varsta de 86 de ani, s-a facut remarcat in ultimii ani mai ales prin dorinta lui arzatoare de a se mentine in lumina reflectoarelor. Atunci cand iti petreci toata ziua in caldura si confortul dormitorului tau este destul de usor sa incepi sa confunzi produsele imaginatiei tale cu realitatea. Parerea mea este ca nu este cazul sa ne excitam prea tare cu petardele lansate de Seymour Hersh.

      Hai sa o luam logic. Singurul decident real in acest razboi este domnul acuzat de crime de razboi care l-a si declansat, caporalul Adolf Putin. Nici Zalujnii si nici Gherasimov nu pot lua decizii politice de incheiere a acestui razboi. Iar toata lumea stie ca Putin nu este un partener de incredere cu care sa poti semna un tratat de pace. El imediat va incepe din pregatirile pentru un nou razboi. Putin va considera intotdeauna existenta un Kiev independent ca pe o provocare, sfidare la adresa lui. Sa nu ne facem iluzii.

      Exact asa au crezut unii defetisti europeni in 1939 ca foamea dementa a lui Adolf Hitler poate fi potolita dupa ce este lasat sa preia regiunea Sudeta din Cehia. A vrut apoi toata Cehia. A vazut ca se poate si a vrut apoi si Polonia. Iar restul se stie...  

      Exista in istorie ”dictatori luminati” care si-au folosit puterea lor pentru a construi, pentru dezvoltarea tarilor lor si pentru prosperitate. Avem exemplul geniului strategic Deng Xiaoping, cel care a pus bazele Chinei moderne si care a scos din saracie sute de milioane de oameni.

      Dar cei mai multi dictatori nu sunt nici pe departe ca si curajosul Deng. Pe cei mai multi dictatori, betia puterii absolute si o viata depravata ii transforma in veritabile animale de prada. Este ceea ce eu numesc sindromul Caligula.  

      Putin nu vrea sa construiasca nimic, el vrea sa-si tina poporul si lumea sub teroare si sa puna in scena grandioase spectacole propagandistice. Razboiul din Ucraina trebuia sa fie un blitzkrieg de 7 zile, un grandios spectacol propagandistic care sa arate cat de inteligent, de viclean si de periculos este domnul Putin. A vrut sa arate ”Europei decadente” ca depinde de el , de gazele lui si ca nimeni nu se poate masura cu geniul lui de mare conducator si creator de istorie.

       

    Au devenit mujicii "porumbeii pacii" pe toate canalele si toate vocile:-)...Nu mai auzim, luam Kiev in trei zile, avem 15000 de tancuri, rachete hipersonice care nu pot fi interceptate, "sanctiunile ne intaresc":-)...In 15 Decembrie anunta putler mobilizarea generala, asa ca cine nu vrea sa fie ingrasamant de floare soarelui sa impacheteze repede:-)

    1. Ce te faci Trolache dacă vor pune de o pace și mujicii ucraineni?

      O să rămâi singur și neconsolat pe front cu kalashnikovul în mână. 

      Și o să strigi Slava.

      Să te ia Zele gardă de corp :) 

      Nu e nimic de negociat...daca mujicii vor cu adevarat pacea, isi iau junk-urile si se cara in mujicia. Simplu. Si e pace:-)...

    Expresia " teritoriilor eliberate din regiunile Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie" data fara comentarii este pura propaganda ruseasca.

    1. din moment ce acolo populatia majoritara este vorbitoare de limba rusa

      = da , este vorba de teritorii eliberate de la nazistii ucrainieni care au dorit sa interzica limba rusa pentru locuitorii rusi  

      Putin a distrus vietile ucrainenilor, dar in primul rand a distrus vietilor etnicilor rusi din Ucraina, cei care locuiesc in sudul si estul Ucrainei. Milioane de oameni au fugit din zonele controlate de rusi. Milioane de oameni si-au pierdut casele. In zonele controlate de rusi nu mai sunt locuri de munca si nimeni nu mai investeste.

      Asa zisa ”misiune de salvare” a rusilor din Ucraina s-a transformat in distrugerea lor. Totul este o ruina si campuri de mine.

    Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei.

    O VESTE F buna. dc e adevarat. si dc putlerica se tine de cuvant. ceea ce-i greu de crezut

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb