"Holzindustrie Schweighofer" susţine că face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale de lemn

Andrei Stan
Companii #Mediu / 2 martie 2017

"Holzindustrie Schweighofer" susţine că face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale de lemn

Grupul "Holzindustrie Schweighofer" a transmis că face "tot posibilul" pentru a împiedica tăierile ilegale din ţara noastră, în ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acţionează în conformitate cu legislaţia din România, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Compania austriacă precizează: "În contextul recentului anunţ venit din zona de retail referitor la respectul faţă de mediu, Holzindustrie Schweighofer îşi reiterează angajamentul faţă de aprovizionarea sustenabilă şi transparentă. Holzindustrie Schweighofer a prezentat şi implementează planul de acţiuni pentru activităţile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă şi transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer".

"Holzindustrie Schweighofer" mai spune că un dialog constructiv cu organizaţiile non-guvernamentale şi cu alte părţi interesate rămâne principalul obiectiv al companiei.

Dan Bănacu, director general "Holzindustrie Schweighofer" România, a declarat: "Măsurile pe care le implementăm depăşesc cerinţele legale. Spre exemplu, inovăm în sfera sistemelor de urmărire prin GPS, implementând în prezent TimFlow, un sistem mult superior cerinţelor legale. Aceasta este doar una dintre măsurile prin care luptăm împotriva tăierilor ilegale".

Compania a stabilit împreună cu Organizaţia internaţională Forest Stewardship Council (FSC) detalierea unui plan de reasociere.

FSC a anunţat, pe 17 februarie, că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de "Holzindustrie Schweighofer", după ce activişti din trei ţări (Germania, Austria şi România) au înmânat o petiţie semnată de peste 250.000 de cetăţeni directorilor FSC.

Din luna ianuarie a acestui an, retailerul de bricolaj "Hornbach" a renunţat la contractul cu firma austriacă în ceea ce priveşte comercializarea lemnului de construcţii şi a celui rindeluit, motivând că vrea ca furnizorii săi "să respecte principiile silviculturii responsabile".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb