IA ne vorbeşte despre RomânIA!


Comunicate de presă / 25 iunie 2021

IA ne vorbeşte despre RomânIA!

Pentru că Flori de ie înseamnă mai mult decât un brand autentic românesc iubitor de tradiţie şi de frumos, care sărbătoreşte zilnic IA românească, cămăşa cu altiţă, pe 24 iunie, am hotărât să marcăm "Ziua Universala a Iei" pe meleagurile din Câmpulung Muscel.

Portul popular muscelean este unic prin simplitate, rafinament şi naturaleţe la fel ca celelalte porturi populare din ţară. Spre deosebire de alte zone de pe plaiurile mioritice, Argeşul, şi în special Muscelul, sunt generatoare de ceea ce astăzi numim, cu mândrie naţională, costum popular. O contribuţie specială la promovarea tradiţiilor si a portului l-a avut Regalitatea în România, începând cu anul 1885.

"Suntem unici prin originile noastre! După un an pandemic, încercat de greutăţi şi distanţare, am decis, astăzi, să revin pe meleagurile natale. Sentimentul de apartenenţă este unic şi căldura braţelor larg deschise de către femeia Elena Lasconi, prima doamnă primar din Câmpulung Muscel, m-a făcut să mă simt "cea mai iubită dintre pământeni"! Sunt mândră că astăzi, de Ziua Iei, am venit la Câmpulung. Ne-am bucurat, am purtat costume vechi de peste 80-100 de ani din această zonă şi am încheiat cu o paradă a tinerelor din zonă care au purtat cu mândrie locală portul care ne defineşte ca şi musceleni", a declarat Cristina Chiriac, cetăţean de onoare al Câmpulung Muscel şi fondator Flori de ie. "Nimic nu te face mai fericit, mai mândru şi mai nobil decât să ştii care îţi sunt originile şi să promovezi autenticitatea meleagurilor natale. Pentru mine, ziua de astăzi a marcat esenţa şi frumuseţea locurilor natale prin ochii de copil ai omului matur şi pentru asta îi mulţumesc doamnei primar Elena Lasconi care a făcut posibilă incursiunea noastră în timp", a concluzionat Cristina Chiriac.

La rândul său, doamna primar Elena Lasconi a declarat: "Cristina este o femeie minunată. O musceleancă frumoasă, deşteaptă, pasionată şi extrem de muncitoare. Pentru ea, ia însemnă mai mult decât o haină, un acoperământ. Cristina mi-a arătat că ia îţi vorbeşte despre iubire, statut social, talent, secrete, vârstă. Ia ne vorbeşte despre România. Sunt mândră că astăzi, de ziua Iei, a venit la Câmpulung unde este şi cetăţean de onoare. Ne-am bucurat şi am purtat cu drag portul unic muscelean pe care Regina Maria l-a preţuit şi l-a pus în valoare".

Pe parcursul zilei, a avut loc o prezentare a costumelor tradiţionale din zona Muscelului din colecţia personală a Cristinei Chiriac şi s-a povestit despre arta şi măiestria cusutului. Ziua de Sânziere a avut o semnificaţie deosebită astăzi pentru locuitorii din Câmpulung Muscel, important leagăn al datinilor şi obiceiurilor strămoşeşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb