iBanFirst, fintech de origine franceză, se extinde în zona Europei Centrale şi de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în Bucureşti, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacţionare un număr de 500 clienţi în primul an de activitate pe piaţa românească, şi o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanţi.
"iBanFirst se află într-o etapă în care îşi extinde accelerat prezenţa la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluţii agile, accesibile şi personalizate de tranzacţionare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală şi de Est reprezintă una dintre pieţele cu cel mai mare potenţial de creştere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt foarte deschise către noile tehnologii, fiind "early adopters'. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generaţie pentru tranzacţii puse la dispoziţia clienţilor cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să îşi simplifice operaţiunile zilnice şi să îşi accelereze planurile de dezvoltare", a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.
Lansarea biroului din România şi expansiunea spre Europa Centrală şi de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziţionării la începutul anului a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acţionarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul şi fondatorul companiei a trecut pe locul secund.
Biroul iBanFirst din capitală este deservit de o echipă formată de specialişti în domeniul fintech, cu experienţă acumulată atât în ţară cât şi în străinătate. Aceştia oferă consultanţă companiilor româneşti implicate în activităţi de comerţ extern, pentru a le ajuta să îşi gestioneze eficient plăţile internaţionale şi riscurile de schimb valutar. Clienţii beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat şi de întâlniri periodice cu echipa de management. Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.