IBM lider de 13 trimestre consecutiv pe segmentul software de stocare

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 octombrie 2008

IBM a depăşit furnizorii de software pentru stocare HP şi EMC cât şi segmentul total de software pentru stocare în al doilea trimestru din 2008, pe baza rulajului înregistrat în cel de-al patrulea trimestru, luând în considerare veniturile acestui trimestru precum şi veniturile înregistrate în celelalte trei trimestre, conform noilor înregistrări raportate de IDC. IBM şi-a crescut veniturile provenite din software-ul de stocare cu mai mult de 14% de la an la an, cu o rată de creştere de aproximativ trei ori mai mare decât cea a EMC şi aproape dublă decât cea înregistrată de HP, conform IDC.

Potrivit IDC, IBM e lider de 13 trimestre consecutiv depăşind segmentul total de software de stocare, care a înregistrat o creştere de aproape 12% de la an la an. Segmentul global de software de stocare a înregistrat al 19-lea trimestru consecutiv de creştere de la an la an, în al doilea trimestru al 2008, cu venituri de 3.1 miliarde dolari conform IDC. Este pentru prima dată când veniturile software-ului de stocare, la nivel global, au depăşit 3 miliarde dolari într-un singur trimestru.

IBM a înregistrat creşteri în numeroase categorii de software de stocare, conform raportului IDC. Dintre toţi furnizorii monitorizaţi de IDC, IBM şi-a menţinut poziţia de lider în categoria Archive Software. În plus, raportul IDC a indicat că pentru patru trimestre consecutive, IBM a depăşit segmentul total în următoarele categorii: Storage Replication, Storage Management, Storage Infrastructure şi Storage Device Management.

"Creşterea veniturilor pe segmentul software de stocare arată că, clienţii caută soluţii software de stocare care pot oferi o protecţie a datelor mai puternică, abilităţi de retenţie şi recuperare, utilizare îmbunătăţită a resurselor pentru buget IT restrâns şi o mai bună eficienţă energetică", a declarat Craig Smelser, Vicepreşedinte, Storage and Security Development, Tivoli, IBM. "Într-un efort de a se adresa exploziei de date, IBM oferă clienţilor un portofoliu extins de soluţii de stocare - incluzând produse software, hardware şi servicii - pentru a îi înarma cu instrumentele necesare pentru a îşi administra şi proteja datele".

Raportul IDC scoate în evidenţă forţa IBM în domeniul stocării. IBM a lansat şi un nou hardware pentru stocare, software şi servicii care servesc la construirea celui mai puternic portofoliu de infrastructură a informaţiei.

Sursa: IDC Worldwide Quarterly Storage Software Tracker Q2 2008.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb