IBM: "Stocarea şi administrarea datelor au devenit o afacere de software, nu doar de hardware"

Vasile Decu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 octombrie 2007

Stocarea şi administrarea datelor nu mai este o afacere de hardware, ci una de software, din ce în ce mai sofisticat, iar IBM ilustrează acest fapt, a declarat, ieri, domnul Robert Leins, manager al departamentului de vânzări a grupului pe regiunea CEMAAS. Domnia sa a adăugat că, pentru a rezista şi a se dezvolta pe această piaţă, companile vor fi nevoite să încheie din ce în ce mai multe parteneriate şi achiziţii, principalul motiv fiind complexitatea dată de integrarea sistemelor de pe piaţă într-o singură platformă, interoperabilitatea fiind cuvântul de ordine încă de acum. "Toate soluţiile pe care le oferim şi pe care le vom dezvolta în continuare trebuie să aibă o structură flexibilă, care să funcţioneze atât cu tehnologiile proprii, cât şi cu cele ale celorlalţi producători", a declarat Leins. În opinia sa, ca să ţină pasul cu evoluţia pieţei, IBM va trebui să se orienteze către soluţii de "inteligent storage", care să satisfacă cererea din ce în ce mai mare de automatizare a proceselor, şi să mizeze pe o strategie de "information on demand". În acest sens, IBM se va concentra pe următoarele obiective: dezvoltarea de soluţii având o arhitectură orientată către servicii (SOA - service oriented architecture), soluţii care pot fi adaptate pe măsură ce se dezvoltă compania client şi folosirea cu precădere de standarde deschise (open standards).

"IBM nu mai este doar un producător de soluţii de baze de date şi de tehnologii avansate pentru servere, ci oferă şi soluţii de software specializate, principalul nostru atu fiind reţeaua de parteneri pe care ne-am dezvoltat în timp", a încheiat Leins, făcând referire la compania "Cisco", cu care IBM colaborează încă din 1999, în cadrul unor proiecte destinate segmentului telecomunicaţiilor şi al soluţiilor de back-up sau de "disaster recovery". "Automatizarea proceselor şi a serviciilor va deveni un standard pentru generaţiile următoare de produse", a declarat Dre Van Brussel, manager în cadrul "Cisco Systems", adăugând că, "în doi ani, costurile legate de consumul energetic vor fi mai mari decât cele legate de administrarea bazelor de date, iar cerinţa pieţei este îndreptată către soluţii şi produse din ce în ce mai eficiente, care folosesc mai puţine resurse". Van Brussel este de părere că următoarea generaţie de soluţii de baze de date, denumită de acesta "data center 3.0", va putea fi caracterizată prin conceptul de "sistem virtual", având o structură orientată către servicii şi fiind bazată pe tehnologia de internet 2.0. În opinia sa, acest pas va fi făcut în perioada 2008-2013. "Vom continua parteneriatul cu IBM, fiind responsabilă cu structura generaţiei următoare de database 3.0", a menţionat Van Brussel.

Managementul datelor şi al echipamentelor de stocare - principalele obiecte ale IBM România

Serviciile legate de managementul datelor şi al echipamentelor de stocare de mare capacitate sunt şi principalele obiecte de activitate ale diviziei din România, potrivit domnului Marian Borcan, manager în cadrul IBM România. Domnia sa a precizat că serviciile oferite de IBM pe piaţa locală au avut următoarea structură: soluţiile de infrastructură operaţională au reprezentat o cotă de 25%, cele legate de relocări, însemnând modernizarea echipamentelor, au fost de 23%, soluţiile pentru consolidarea capacităţilor de stocare au fost 17%, cele pentru modernizarea echipamentelor de calcul - 16%, iar 9% au fost soluţiile de tip "end of life", însemnând conversia şi transferul datelor de pe echipamente învechite şi uzate moral către noi platforme. Marian Borcan a mai declarat că investiţiile vor fi orientate în continuare tot către dezvoltarea unor echipamente mai performante, în formarea angajaţilor şi pentru păstrarea unui avans tehnologic, prin dezvoltarea, împreună cu partenerii IBM, de software specializat pentru bazele de date.

Potrivit unui studiu realizat de agenţia de evaluare IDC, citat de către reprezentanţii companiei, divizia IBM România este lider pe piaţa de servicii de Storage, la nivel global grupul având o cotă de 21% pe acest segment.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb