IERI Preţurile petrolului au scăzut cu peste 5%¸ la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni

G.D
Internaţional / 7 aprilie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 5%, la cel mai redus nivel din ultimele trei săptămâni, după ce ţări consumatoare mari au anunţat că vor elibera petrol din rezervele strategice, în timp ce Rezerva Federală (Fed) americană a publicat o minută din care reiese că va înăspri politica monetară pentru a tempera inflaţia, transmite Reuters, conform News.ro.

Vânzările s-au accelerat până la închidere, indicele de referinţă Brent şi indicele West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa din SUA, atingând cele mai scăzute niveluri de închidere din 16 martie.

Preţul petrolului Brent a încheiat tranzacţiile în declin cu 5,57 dolari, sau cu 5.2%, la $101,07 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului WTI a scăzut cu 5,73%, sau cu 5,6%, la 96,23 dolari pe baril.

Statele membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) vor elibera 120 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice pentru a încerca să reducă preţurile.

Eliberarea de petrol va include 60 de milioane de barili din Statele Unite, potrivit unor două surse familiare cu problema.

Acest angajament face parte din anunţul anterior al SUA privind eliberarea unei cantităţi de 180 de milioane de barili.

Este pentru a doua oară când IEA eliberează rezerve în acest an şi creşte efectiv oferta mondială cu aproximativ 2 milioane de barili pe zi pentru cel puţin următoarele două luni, în timp ce lumea încearcă să depăşească potenţiala pierdere de petrol rusesc.

Grupul are, colectiv, aproximativ 1,5 miliarde de barili în rezerve strategice.

Pieţele de ţiţei au trecut prin săptămâni de volatilitate, preţurile crescând din cauza preocupărilor legate de aprovizionare după invadarea Ucrainei de către Rusia şi sancţiunile ulterioare asupra Moscovei impuse de către Statele Unite şi aliaţii săi.

În ultimul timp, piaţa a scăzut în urma eliberării de petrol din rezerve, şi a îngrijorărilor legate de încetinirea cererii în China, unde pandemia de coronavirus a dus la plasarea în carantină a unor oraşe, printre care şi Shanghai.

În ultimul timp, rafinăriile chineze evită încheierea unor noi contracte cu Rusia, sugerând că Beijingul este precaut să nu sprijine în mod deschis Moscova în acest moment.

Un procesul-verbal al Rezervei Federale a SUA a detaliat că banca centrală a SUA plănuia să majoreze ratele cu 0,5 puncte procentuale, la cea mai recentă întâlnire, dar a optat pentru o majorare mai mică din cauza războiului din Ucraina.

Procesul-verbal sugerează o politică fermă a Fed, care încearcă să reducă inflaţia, informaţie care a impulsionat dolarul american. Preţurile petrolului se mişcă adesea în direcţia opusă dolarului, deoarece majoritatea tranzacţiilor cu petrol sunt efectuate în moneda SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb