IGNACIO JAQUOTOT (INTESA SANPAOLO):  "România este o ţară unde vrem să investim"

P.E.
Internaţional / 25 octombrie 2018

"România este o ţară unde vrem să investim"

România este o ţară unde vrem să rămânem şi să investim, a declarat astăzi Ignacio Jaquotot, Şeful Diviziei Bănci Subsidiare Internaţionale din cadrul Intesa Sanpaolo, menţionând că vede un viitor promiţător pentru ţara noastră.

"Dacă ne uităm la fundamentele economiei româneşti în ultimul an este ceva unic, o creştere de 7% a PIB într-un an. Ponderea datoriei publice în PIB este de aproximativ 35%, rata şomajului este foarte scăzută, în urmă cu 4 ani sistemul bancar avea un nivel al creditelor neperformante de aproximativ 22%, iar acum este în jur de 8%. Atunci când analizăm o ţară din Europa Centrală şi de Sud-Est facem un exerciţiu. Să ne imaginăm că PIB-ul acestor ţări în anul 2000 era de 100. Ghiciţi cine avea cea mai bună performanţă 17 ani mai târziu? Erau numai două ţări pentru care acest indicator trece de 200. Una este Slovacia cu 204, dar cea mai bună perfomanţă o are România cu un 205. Deci este ceva unic. Acesta este motivul pentru care, în 2005, PIB per capita în România era 23% din media Uniunii Europene, iar azi este 55%. În termeni relativi, eu cred că iarba cea mai verde este în România, dar pentru că sunteţi din România nu realizaţi acesta", a spus Ignacio Jaquotot, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a spus că din afară lucrurile se văd diferit şi acesta este motivul pentru care grupul crede în piaţa din România şi este prezent aici.

"Acestea explică de ce am confirmat în decursul anilor angajamentul nostru pe termen lung pentru ţara dumneavoastră. De când am preluat poziţia în această divizie am spus, în orice întâlnire cu jurnaliştii, când am fost întrebat dacă vindem sau plecăm din această ţară că nu avem această intenţie. Din contră - considerăm România o piaţă strategică, în care investim şi avem motive bune să facem asta. An după an suntem mai convinşi că acesta este strategia şi vom fi prezenţi pe termen lung în România. Este o ţară unde vrem să rămânem şi să investim. Avem o viziune şi un angajament pe termen lung, şi vedem un viitor promiţător pentru România", a subliniat Jaquotot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb