Ikea Group a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în ţara noastră

Elena Deacu
Companii #Mediu / 16 iulie 2015

Ikea Group a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în ţara noastră

IKEA Group, prin subsidiara sa din România, cumpără 33.600 hectare de pădure în ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, devenind astfel, potrivit unor surse din presă, cel mai mare proprietar de păduri din ţară.

Prin această investiţie, România devine prima ţară în care IKEA Group va realiza legătura între resursa de lemn sustenabilă aflată în proprietate, producţia prin intermediul relaţiei directe cu furnizorii locali şi până la produsele finite din magazine.

Frederik de Jong, Chairman of the Board, IRI Investments SRL, România, declară: "IKEA Group a decis să investească în operaţiuni forestiere. Această decizie ne facilitează accesul la materie primă lemnoasă administrată sustenabil şi sprijină viziunea noastră de a pune la dispoziţia consumatorilor produse de calitate la preţuri accesibile. Investiţia în păduri este şi o modalitate de a ne diversifica activele. Suntem bucuroşi să anunţăm extinderea investiţiei noastre în activităţi forestiere în România, o ţară importantă pentru producţia noastră de piese de mobilier. Prin această achiziţie, România devine prima ţară în care IKEA Group îşi va administra propriile operaţiuni forestiere şi ne-am propus să fim un exemplu de management sustenabil al pădurilor".

Krister Mattsson, Board member IRI Investments Group, Regatul Ţărilor de Jos, adaugă: "Strategia generală a IKEA Group are între obiective să asigure acces pe termen lung la resurse regenerabile care sunt importante pentru lanţul de producţie IKEA, cum ar fi energia regenerabilă, lemnul şi biomaterialele. Până acum, IKEA Group a investit peste 1,5 miliarde de euro în energie regenerabilă - energie eoliană şi panouri solare. Această nouă investiţie se încadrează în strategia IKEA Group de a investi în păduri administrate sustenabil, aflate în pieţe importante pentru dezvoltarea IKEA Group, în Europa şi în afara ei. România este o piaţă de creştere sigură, cu potenţial bun pentru dezvoltare. Analizăm şi alte pieţe pentru potenţiale investiţii".

Violeta Neniţă, Purchasing Operations Manager South East Europe IKEA Purchasing declară: "IKEA Group colaborează în România cu peste 20 de furnizori, care produc în principal canapele, fotolii, mese, scaune, articole pentru copii si produse de ceramică. Mai mult de 14.000 de persoane lucrează pentru furnizorii noştri din România, iar valoarea produselor achiziţionate de IKEA Group din România a crescut la peste 400 de milioane de euro pe an. Avem colaborări de peste 15 ani cu furnizorii noştri actuali, perioadă în care cei mai mulţi dintre ei şi-au mărit vânzările şi şi-au îmbunătăţit semnificativ capacităţile de producţie. Observăm o direcţie constantă de creştere în tot ceea ce facem în România şi suntem convinşi că aceasta nu poate decât să evolueze în timp".

Referitor la investiţie, Steve Howard, Chief Sustainability Officer IKEA Group, declară: "Această investiţie subliniază angajamentul IKEA Group de a susţine producţia din România, care a crescut constant de când IKEA Group a început să cumpere piese de mobilier aici. Investiţia în păduri face parte din angajamentul extins pe care IKEA Group şi l-a luat prin strategia sa de sustenabilitate «Oamenii şi planeta împreună»: că va face eforturi pentru independenţa resurselor, va folosi resursele în limitele pe care natura le poate susţine, va promova practicile forestiere responsabile şi va transforma deşeurile în resurse". Ca urmare a angajamentului nostru de a asigura administrarea responsabilă a pădurilor, toate pădurile în care vom investi vor fi certificate FSC (Forestry Stewardship Council) cât de curând posibil. "IKEA Group se va asigura că pădurea este administrată sustenabil pentru termen lung, cu respect pentru oameni şi biodiversitate", continuă Steve Howard.

Proprietatea cumpărată este localizată în centrul şi nord-estul României, cu o concentrare mai mică în nord-vest. "Am creat o nouă organizaţie pentru administrarea pădurilor şi începem angajarea de experţi în management forestier responsabil. Prin respectarea tuturor regulilor şi standardelor interne şi locale şi a legislaţiei în vigoare şi prin integrarea surselor de lemn în modelul său sustenabil de business, IKEA Group îşi ia angajamentul să asigure un lanţ de producţie al lemnului administrat în mod responsabil în România. Angajamentul nostru aici este pe termen foarte lung, timp în care ne vom desfăşura activitatea aşa cum IKEA Group face peste tot în lume: în mod onest, responsabil, cu respect pentru oameni şi mediu", a adăugat Frederik de Jong.

În acest moment, divizia de retail a IKEA Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în Bucureşti în 2007, iar de curând a fost achiziţionat terenul pentru cel de-al doilea. Cornel Oprişan, Retail Manager IKEA România spune: "Suntem foarte mândri că furnizori din România produc articole pentru magazinele IKEA din toată lumea. Credem că, având un lanţ de producţie puternic în România, consolidat acum prin investiţia în păduri, vom genera efecte economice pozitive nu numai pentru clienţii noştri, ci şi pentru întreaga societate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb