Îmi retrag prognoza AUR

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 1 mai

Sorin Rosca Stanescu

M-am înşelat. Nu sunt singurul. Au luat plasă la fel ca mine mai mulţi analişti şi politicieni de la vârful struţo-cămilei PSD-PNL. Dar eu unul mă grăbesc să recunosc. M-am înşelat cu AUR. Nu va înregistra la alegeri performanţele pentru care eu şi alţii am pariat.

Din capul locului, fac precizarea că am fost, sunt şi voi rămâne suveranist. De pe această poziţie, voi susţine orice demers, orice persoană şi orice formaţiune politică angajată în bătălia pentru o Românie puternică, independentă şi conectată pe picior de egalitate la structurile euroatlantice la care România a aderat. Şi acum să mă întorc la AUR şi să încerc să explic vulnerabilităţile acestui proiect politic, care până de curând părea a fi de mare succes.

De mai multe ori am descris în ultima vreme un proces periculos, care are loc în Sectorul 1 al Capitalei. Este pe cât de abject, pe atât de adevărat. Candidatul AUR este tras în piept, aşa cum am mai arătat, chiar de către persoana investită de către George Simion în poziţia de şef de campanie. Meciul este pur şi simplu vândut în beneficiul candidatului PNL. Începând din momentul în care această situaţie gravă a fost percepută, campania AUR în Sectorul 1 a luat-o razna. Dar acesta este doar un exemplu. Realitatea este că practic nu e zi de la Dumnezeu în care să nu primim informaţii despre disoluţia organizaţiilor AUR din diferite localităţi. Sunt atât de multe semnale îngrijorătoare, de fapt de-a dreptul alarmante, încât este obligatoriu să punem sub semnul întrebării rezultatele finale pe care le va avea acest partid după consumarea alegerilor. Întrucât statutul meu de jurnalist suveranist este cunoscut, în fiecare zi sunt contactat de lideri ai acestui partid, pentru a mi se aduce la cunoştinţă existenţa unor tensiuni în teritoriu, care degenerează din ce în ce mai frecvent. Acest fenomen s-a propagat în întreg teritoriul. El este generat fie de decizii discreţionare, luate la centru fără analize prealabile, fie - sunt silit să afirm acest lucru - de acte grave de corupţie politică. Mai concret, de existenţa unui număr alarmant de mare de candidaţi, desemnaţi nu în baza calităţilor lor, ci în schimbul unor sume mari de bani, care nu se ştie dacă ajung sau nu la George Simion.

În linii mari, s-a ajuns în această situaţie ca urmare a faptului că AUR, ca partid, a crescut şi s-a dezvoltat în teritoriu în mare viteză, fără ca George Simion să reuşească în timp util să adapteze partidul acestui ritm şi să creeze o structură operativă şi eficientă de conducere şi de control. Mai pe româneşte, George Simion a scăpat hăţurile din mână. Ceea ce a permis între altele şi infiltrarea masivă a formaţiunii politice cu personaje fie de slabă calitate, fie provenind din rândul serviciilor secrete ori, şi mai grav, chiar din rândul unor rezervişti care acţionează în numele statului subteran, în scopul compromiterii partidului. De mai multe ori i-am atras atenţia lui George Simion, faţă de care păstrez aceleaşi sentimente de respect şi de prietenie, că trebuie uneori să se oprească din cursa în care s-a lansat, să privească cu atenţie înapoi, să vadă ce a lăsat în urmă şi să remedieze ceea ce este de remediat. Realitatea este că AUR nu s-a structurat în plan intern şi de aici survin cele mai importante vulnerabilităţi, pentru că este imposibil ca un asemenea partid să funcţioneze fără un aparat profesionist de conducere şi de decizie. Este o boală a copilăriei, prin care trece orice partid, dar în cazul AUR această boală a copilăriei este agravată de rapiditatea cu care a crescut notorietatea formaţiunii politice.

În aceste condiţii, ca să închei, îmi retrag prognozele optimiste pe care le-am făcut atunci când am estimat că AUR va putea ocupa a doua poziţie pe podiumul alegerilor. Şi PSD, şi PNL, care au luat decizii aberante de teama AUR, ar face bine să-şi revizuiască prognozele şi să-şi tempereze temerile.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. George Simion e bun ca lider de galerie de fotbal. Nu de partid.

    1. e depasit de situatie, primul job la cat are, 37 de ani? si putlerist pe deasupra

      si liderii de galerie sunt buni la “dat cu pumnul si strigat sau instigat”…

      Foarte “buna” comparatia..:))) 

      Daca permitem indivizilor sa ajunga la putere cu “pumnul” nu e buna treaba.. pentru ca sistemul nu se schimba ci doar monopolizeaza in defavoarea cetatenilor. 

      Mai sunt si aia de impart 50-100 lei per cetatean pentru voturi… am vazut recent “masinaria” in functiune atat pr AUR cat si pt PSD… 

      de aici si AUR = Cal Troian PSD!… 

      Elevul invata de la “profesor”… 

      s c c r e t 

      s c c r e t 

      pt ca saracimea voteaza partide populiste, PSD, AUR. eu as lua banii, si in cabina as pune stampila pe USR :)).

      Dar Ciuca si Ciolacu nu sunt buni nici sa taie bilete la portile stadionului.

      G.S. este bun ca ospatar la masa suveranistilor.

      Eu nu sunt suveranist sau adeptul vreunei ideologii, pentru ca in politica Romaniei, toate astea nu au nicio valoare sau relevanta. Eu sunt realist si ma intereseaza calitatea omului care vrea sa ma conduca. Un idiot, tot idiot ramane, indiferent de culoarea sau orientarea politica. Inclusiv dictonul stramosesc spune ca "omul" (si nu ideologia) sfinteste locul.

      Nu reusesc sa inteleg cum oamenii care formeaza opinii prin articolele publicate nu sunt in stare sa aiba un minim de decenta si logica in gandire. Dupa atatia ani de trai si experienta (chipurile) nu au inteles inca ce este cu adevarat important in viata si ce conteaza atunci cand ne alegem conducatorii: caracterul omului (relevat de trecutul lui) si nu gargara "lipicioasa" buna doar de prins masele de muste. Caracterul ramane, pe cand gargara trece. 

    Cum, necum ,AUR devine inexistent in aceste alegeri ale anului tuturor alegerilor .Opozitia (Kelemen , Orban ,Drula ,Barna si Ciolos) isi pierde vechiul sau aliat de la motiunea de cenzura .Pronosticul nostru sustinut de multa vreme ne arata cum nici UDMR si nici AUR nu vor intra in Parlamentul Romaniei .Forta Dreptei si partidul lui Piedone sunt cotate cu mult peste valoarea lor reala ca si procente viitor obtinute in Alegeri .Forta dreptei condusa de Orban al doilea va pierde toate Primariile marilor orase .Nu credem ca Piedone se poate impotrivi doamnei Firea si PSD .Piedone va renunta avind insa sprijinul acordat de catre PSD partidului Partidul Umanist Social Liberal spre a intra in Parlament . AUR a pierdut carisma„ tineretii” lui Simion si pe masura ce toate dorintele cetatenilor incepind cu cresterea pensiilor si cu cele ce tin de salarizare vor fi implementate impreuna cu vizibila dezvoltare a Romaniei PSD si PNL vor depasi 50 de procente intentiie de vot electorala .

    AUR = Cal Troian PSD!

    rabdare… va face “treaba”… 

    Iar despre “suveran”… nu putem vb de suberanitate cand aderam la formareau unui nou imprriu economic numit UE! Plus ca aderam si la principii de federalizare teritoriala monetara; politico sociala… militara.. 

    Suveranitatea e de mult “vanduta”… ramane de jucat pe “fond” suveranitatea interna. 

    Ce suveranitate are statul Roman daca ii tai artera banilor UE? e caput.. pe burta… deci din capul locului Sistemul Economic Actual nu este si nu poate sustine o Forma Suverana! - de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă! 

    In primul rand nu ne ajuta nici piramida populatiei; nici industria; nici infrastructura; nici moneda(ca nu e moneda forte e tinichea); etc… nu putem vb cu adevarat de suberanitate.. putem in schimb sa vinde iluzii la “prs…t”… ca sa construim un alt “cal troian”… si cam atat.. dupa macel si haous.. si bat scurt tras tot de populatie… 

    Suveranitatea unui Stat apare atunci cand toti participantii economici si populatia cred in sistemul lor economic, in constitutie, in moneda, in lege; in puterea lor de a se guverna si conduce fara actiuni si presiuni de monopol extern! Ceea ce nu este cazul in Romania de la Marea Unire sau de la Rev Comunista ori Rev Decembrista… Unde ro a Fost stat “suveran” in Marea Unire; dupa stat semi suveran in Comunism… si dupa decembrie 89 nici nu putem vb de suberanitate … 

    Putem inca continua aceste povesti frumoase.. ele dau bine in presa manipulatoare si la cetateni mai putin educati…. dar mancati de “ficati”… 

    s c c r e  

    1. la noi suveran ar inseamna doar hotie si jaf si coruptie, ca-n ruzzia.

      macar asa Europa le mai bate la astia obrazul din cand in cand. De curand le-a atras US atentia la psdnl, ca mai usor cu coruptia, baieti. 

      Ce tot indrugi acolo, mai, omule, ca nu intelege nimeni ce vrei sa spui? E bine, cand mai vrei sa scrii ceva inteligibil, sa nu mai consum lichide ori alte substante perturbatoare cu cel putin 12 ore inainte de a-ti exprima vreo opinie.

      exista date cu cresterea / scaderea taxarilor pe teritoriul ro din 1900 prezent…

      iar legat de text … problema de tasta rapida si degete.. 

      s c c r e t 

      googel it “meaning”…

      iar la lipsa litera adauga ca nu doare… 

      pica para malaiata… 

      s c c r e t 

    Coldea si a pierdut ultima sansa de a mai fi bagat in seama, Simion & Co. ramane un mare nimeni !

    Stalin a grait un mare adevar ;

    nu conteaza cum se voteaza, 

    important este cine si cum numara voturile,

    ca sa iasa cine trebuie 

    1. deja haur stie ca a pierdut, si isi pregateste acuzatiile bag seama. tocmai din cauza putleristilor hauristi castiga coalitia struto-camila. raul cel mai mic, ca de obicei.

      Și se referea la Sovietul tău drag.

    In curind foarte multi isi vor retrage prognoza dar si multii altii ce acum sunt sau au devenit cunoscuti ca membrii sau simpatizanti .Oare de ce ?

    1. asta cu in curand , este in capul tau , lasa-te de profeții !

    Presiunea de la Bruxel este asa mare impotriva AUR , incat securitatea a primit ordin sa-l puna pe Simion sa-si traga singur gloante in picioare sa mai scada in preferintele oamenilor .

    1. Nu-mi convine, dar cred ca ai dreptate. AUR si liderul sau sunt faultati pe fata de afara si din interior. Nu am fost niciodata simpatizantul lui Simion ori al partidului sau, dar observ ca toate partidele se tem ca ar putea atrage de partea sa o mare parte din electorat.

      problema este , de ce simion executa prostiile comandate de securitate , cu ce se deosebeste de ceilalti executanti ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb