Importurile României de electricitate din Ucraina, ameninţate de un conflict comercial local

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iunie 2009

Aprovizionarea cu electricitate a Româ­niei, Ungariei şi Slovaciei este ameninţată de un conflict dintre o companie ucraineană care produce electricitate şi compania care o exportă, a declarat o sursă de la Ministerul ucrainean pentru Combustibil şi Energie, citată de Kyiv Post. Este vorba despre compania OJSC Zahidenergo, producătoare de energie, şi Ukrinterenergo, operatorul de export, potrivit sursei citate.

"Zahidenergo, care exploatează termocentrala Burştinska, unde se produce electricitate pentru export, refuză de la începutul lunii iunie să aprobe calendarul conceput de Ukrinterenergo pentru aprovizionarea Europei cu electricitate din Ucraina. Zahidenergo afirmă că nu este rentabil să producă electricitate pentru export în cantităţile necesare pentru implementarea contractelor cu străinătatea pe care le are Ukrinterenergo", a explicat sursa citată de NewsIn. Totuşi, sursa de la Ministerul ucrainean al Energiei spune că adevărata cauză pentru care Zahidenergo respinge calendarul este că a semnat un contract cu firma ungară System Consulting ZRt., controlată de omul de afaceri ungar Laszlo Kapolyi.

Directorul general adjunct al Transelectrica, Octavian Lohan, a declarat, ieri, că, totuşi, acest conflict comercial din Ucraina nu afectează importurile României de electricitate.

Domnia sa afirmă: "Între România şi Ucraina există, într-adevăr, o linie de interconexiune Roşiori-Mukachevo. Dar noi nu suntem afectaţi, nu facem afaceri pe această linie. Nicio companie de stat nu importă prin această linie. Noi oricum avem suficientă energie electrică". Potrivit acestuia, atunci când se importa, din când în când, cantitatea de energie electrică era foarte mică, de până în 10-20 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb