Imunoterapia, speranţă pentru bolnavii de cancer

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 6 februarie 2018

"Vaccinul" împotriva cancerului nu mai este o utopie, după ce oamenii de ştiinţă au anunţat că primele teste, efectuate asupra şoarecilor, au fost un succes. Primul pas a fost făcut, acum s-a trecut la recrutarea unor pacienţi cu limfom, pentru a fi efectuată testarea umană.

Potrivit cercetărilor realizate la Universitatea Stanford, "vaccinul" poate fi folosit pentru tipuri diferite de cancer, inclusiv pentru cele care apar spontan. În prima fază a testelor pe şoareci au fost injectate cantităţi minuscule de agenţi imunostimulanţi direct în tumorile solide ale şoarecilor şi s-a observat dispariţia în totalitate a urmele de cancer. Potrivit sciencemag.org, tumorile injectate au dispărut în mai puţin de 10 zile, iar după 20 de zile şi cele neinjectate. Aplicarea locală a agenţilor ar putea face ca metoda de tratament să fie foarte ieftină şi rapidă, iar efectele secundare să fie la un nivel minim.

Studiul Universităţii Stanford a fost susţinut de Institutul Naţional de Sănătate, Societatea de Leucemie şi Limfom, Fundaţia Boaz şi Varda Dotan şi Fundaţia Phil N. Allen. De luna trecută au început recrutările pentru a fi monitorizate efectele tratamentului la oameni. În primă fază testarea se va face pe 15 pacienţi cu limfom, într-un stadiu scăzut. Dacă studiul va avea succes, tratamentul va fi folosit înainte de intervenţia chirurgicală în care se extirpă tumora principală. Tratamentul are efecte similare cu ale unui vaccin şi este o combinaţie a două medicamente existente.

Ronald Levy, profesor de oncologie la Stanford, a făcut câteva declaraţii pentru med.stanford.edu pe acest subiect: "Când folosim aceşti doi agenţi împreună, observăm eliminarea tumorilor din întreg corpul. Această abordare nu solicită activarea întregului sistem imunitar şi nici dezvoltarea specifică a unor celule imunitare ale pacientului. Avansul imunoterapiei schimbă felul în care se practică medicina. Abordarea noastră foloseşte aplicarea unei doze foarte mici a celor doi agenţi pentru a stimula celulele imunitare doar în cadrul tumorii. În cazul şoarecilor am observat efecte uluitoare la nivelul întregului corp, inclusiv eliminarea tumorilor din întreg corpul animalului. Nu cred că există o limită în ceea ce priveşte tipul de cancer pe care vom putea să îl tratăm, atât timp cât sistemul imunitar a reuşit să se infiltreze în acesta". De asemenea, Levy şi colegii săi au testat vaccinul pe şoareci predispuşi la tumorile de sân. Dacă animalele au avut două tumori, injectarea amestecului într-o singură tumoare a limitat creşterea celei de-a doua şi a prevenit apariţia oricăror noi tumori de sân.

Ronald Levy studiază felul în care sistemul imunitar poate fi folosit pentru combaterea cancerului. Cercetările sale au dus la dezvoltarea rituximab, unul dintre primii anticorpi aprobaţi ca tratament anti-cancer pentru oameni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb