ÎN 2009, "Dacia" va produce 300.000 de vehicule la uzina de la Piteşti, în creştere cu 23,8%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 6 iulie 2009

Constructorul autohton de automobile, "Dacia", va produce, în 2009, aproximativ 300.000 de vehicule la uzina de la Piteşti, a declarat joi directorul general al Automobile Dacia şi director general al grupului Renault, Francois Fourmont, la aniversarea a 10 ani de la preluarea producătorului român de automobile de către Grupul Renault, citat de NewsIn.

În 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export.

"Pentru anul în curs estimăm că vom produce aproximativ 300.000 de vehicule Dacia, însă nu avem în plan realizarea unui model cu volanul pe partea dreaptă", a spus Fourmont.

De asemenea, acesta a precizat că autorităţile române au făcut tot ce era necesar pentru a obţine împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin transmiterea scrisorii de garanţie. "Dacia poartă în prezent discuţii cu membrii consiliului de administraţie al BEI, pentru a stabili datele împrumutului", a menţionat Francois Fourmont.

De asemenea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Dacia şi membru în consiliul director al Renault, Jacques Chauvet, a declarat că, în Europa de Vest, vânzările de maşini scad cu două cifre, în timp ce pentru "Dacia", acestea cresc cu două cifre.

Chauvet a menţionat că există posibilitatea ca gama Dacia să se mărească, pe viitor, fie cu un model de clasă mică, fie cu un monovolum şi o berlină de clasă medie superioară, fără a confirma dacă sunt deja exis­tente planuri pentru acestea.

Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al Dacia, până la următoarea aniversare, cea de 11 ani, va fi prezent pe piaţă noul Logan cu motor de 1,6 litri şi 133 de cai putere, precum şi un model SUV.

De asemenea, potrivit lui Chauvet, la jumătatea lunii septembrie, în uzinele de la Piteşti va fi produs Loganul cu numărul un milion. "Dacia este un succes. Nu ştiu dacă vom produce şi pentru Marea Britanie. Nu ştiu dacă vom produce şi un model cu volanul pe partea dreaptă", a spus Jacques Chauvet. Totodată, pre­şedintele Consiliului de Administraţie al Dacia nu a confirmat dacă fotografiile care circulă pe Internet cu noul model SUV sunt reale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. vreau sa stiu daca actiunile pe care le am sint cotate la bursa.sau de ce nu sint cotate satept in respuns de f mult ,unde pot sa ma interesez de actiuni

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb