ÎN 2014, Medlife, profit operaţional de 13 milioane euro, în creştere cu 25% faţă de 2013

Alexandru Costea
Companii / 18 martie 2015

Reţeaua privată de srevici medicale MedLife anunţă, pentru 2014, o cifră de afaceri agregată de 80 milioane de euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 13 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2013.

Potrivit reprezentanţilor companiei, rezultatele obţinute sunt în linie cu estimările iniţiale şi semnificativ peste ritmul de creştere al pieţei, care s-a limitat la un avans de 7-8% anul trecut.

Mihai Marcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie al MedLife, este citat în comunicat: "În 2014 am continuat să ne consolidăm poziţia de lider la nivel naţional. Ne-am extins în Iaşi, Constanţa, Galaţi, Târgu Mureş şi Covasna, iar de curând şi în Craiova, Slatina şi Râmnicu Vâlcea. Am crescut peste ritmul pieţei, în condiţiile în care românii au fost mai atenţi în ceea ce priveşte cheltuielile pentru sănătate, iar fondurile alocate de CNAS s-au diminuat. Am crescut numărul de intervenţii chirurgicale şi de naşteri, astfel încât la finalul anului trecut am ajuns la 45 de mii de operaţii şi cca. 16.500 de naşteri, am crescut numărul de abonaţi până la 330.000, având cel mai mare număr de abonaţi din România, şi nu în ultimul rând am crescut numărul de clienţi plătitori (fee for service) până la 4,3 milioane de clienţi unici, ceea ce înseamnă că 1 din 4 români ne-a fost client".

Pentru anul curent, MedLife ţinteşte o creştere organică de 16% până la valoarea de 93 milioane euro, şi de peste 25%, respectiv până la valoarea de 100 milioane euro, aceasta din urmă fiind condiţionată de derulararea unor noi achiziţii pe care compania le are în plan. De asemenea, reprezentanţii MedLife estimează o creştere accelerată a profitului operaţional, până la 17 milioane euro, respectiv un avans de 31% faţă de 2014.

În ceea ce priveşte planurile de dezvoltare aferente anului curent, reprezentanţii MedLife au în plan trei direcţii strategice: o nouă serie de proiecte de tip green field, achiziţii şi noi linii de business.

"2015 este un nou an de expansiune MedLife. În primul semestru, mai exact, in lunile aprilie - mai, vom finaliza, aproape simultan, 5 proiecte de amploare în Bucureşti: un spital multidisciplinar în Titan, o nouă hyperclinică în Berceni, un centru de neurochirurgie în Ferdinand, o clinică de stomatologie în Unirii, şi un centru de cardiologie şi radiologie intervenţională în Griviţa, aceastea din urmă reprezentând trei linii de business complet noi. În plus, avem în plan extinderea laboratorului din Griviţa care va avea instalată prima şi cea mai avansată linie de automatizare a probelor medicale din Regiunea Balcanică, cu echipamente Abbot. În a doua jumătate a anului vrem să finalizăm alte două proiecte de amploare, derulate la nivel regional, respectiv extinderea Hyperclinicii MedLife din Timişoara şi inaugurarea unei noi clinici de mari dimensiuni în Cluj. Adiţional acestor proiecte, suntem în discuţii cu 3-4 operatori medicali în vederea derulării unor noi achiziţii pe plan local, valoarea minimă a cifrei de afaceri per companie fiind de 7-10 milioane euro. Avem convingerea că toate aceste proiecte ne vor consolida şi mai mult poziţia de lider şi ne vor aduce mai aproape de obiectivul nostru, acela de a atinge cinci milioane de clienţi unici până la finalul anului", a mai spus Mihai Marcu.

Medlife va deschide, în următoarele 15 - 30 de zile, un nou centru specializat în cardiologie şi radiologie intervenţională şi se adresează patologiei cardiovasculare complexe. Noul centru va include o secţie de cardiologie, un laborator de angiografie şi un post operator de trei paturi. Unitatea va fi asistată de două linii de gardă.

În ceea ce priveşte piaţa serviciilor medicale private, reprezentanţii companiei spun că aceasta ar putea să fie caracterizată în 2015 de o dinamică mai bună, respectiv 10-12%, unul din factorii catalizatori fiind chiar segmentul de abonamente medicale.

"Credem că anul acesta vom asista la o nouă creştere accelerată a abonamentelor medicale, în detrimentul asigurărilor, tendinţă care se va contura în mod special la nivel local, acolo unde piaţa este la un nivel incipient. După modelul angajatorului din capitală şi angajatorii din ţară doresc să îşi motiveze angajaţii, iar abonamentul medical este de cele mai multe ori în topul listei de beneficii oferite mai ales în această perioadă. Cererea este în creştere, iar numărul de contracte finalizate în acest început de an ne confirmă acest lucru", a mai spus Mihai Marcu.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 13 clinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, 18 laboratoare proprii de analize, 7 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Craiova şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 145 clinici medicale partenere din toată ţara.

MedLife a finalizat în luna februarie achiziţia a 55% din grupul de firme Sama&Ultratest din Oltenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb