ÎN 2015, Ariston Thermo a înregistrat o majorare a veniturilor cu 6,8% şi a profitului net cu 9,6%

Ioana Dogaru
Companii / 18 aprilie 2016

Ariston Thermo a obţinut în 2015 venituri de 1,433 miliarde de euro, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior, iar EBITDA ajustat a înregistrat o creştere de 13%, ajungând la 174 de milioane de euro (de la 11,5%, la 12,1% din totalul veniturilor) şi EBIT ajustat a fost majorat cu 12,8% şi a ajuns la 132 de milioane de euro (marjele privind veniturile au crescut de la 8,7% la 9,2%, potrivit unui comunicat de presă al companiei. În acelaşi timp, profitul net a ajuns la 80 de milioane de euro, în creştere cu 9,6%, comparativ cu anul 2014, se arată în comunicat.

La încheierea anului financiar, poziţia financiară netă a companiei a fost de 7 milioane de euro, pozitivă, în scădere faţă de anul 2014, când a ajuns la 23 de milioane de euro, acest lucru fiind determinat în principal de achiziţiile şi investiţiile făcute, dar şi de răscumpărarea acţiunilor proprii - reprezentând 8,6% din capitalul social - deţinute de acţionari minoritari.

De asemenea, investiţiile şi resursele dedicate sectorului de Cercetare şi Dezvoltare au fost de 72 de milioane de euro, cu peste 18% mai mari faţă de anul anterior (61 de milioane de euro în 2014), se mai arată în comunicat.

În 2015, Ariston Thermo a continuat să se dezvolte şi a făcut paşi semnificativi atât pe pieţele mature, cât şi pe pieţele care se dezvoltă rapid, prin investiţii în îmbunătăţirea produselor şi a soluţiilor sale şi în extinderea prezenţei internaţionale.

Grupul se axează, în special, pe inovarea la nivelul produselor şi al serviciilor prin intermediul investiţiilor constante în soluţii de înaltă eficienţă energetică şi în soluţii ce folosesc energie regenerabilă, dar şi pe dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor conexe, care contribuie la maximizarea conservării energiei. Printre principalele noutăţi se numără platforma de boilere electrice cu acumulare Andris, pompa de căldură Nimbus, linia de centrale termice în condensare Cares Premium şi sistemele cu control la distanţă Ariston NET, notează comunicatul de presă remis luni redacţiei.

Achiziţii importante în Europa

Pe parcursul anului 2015, Ariston Thermo a încheiat şi două achiziţii importante în Europa, îmbunătăţind prezenţa Grupului pe continent. Astfel, în luna aprilie, Ariston Thermo a achiziţionat în Danemarca întreg pachetul de acţiuni al Gastech-Energi A/S, o companie cu 150 de angajaţi şi vânzări anuale de circa 26 de milioane de euro. Tranzacţia a fost realizată de Grup pentru a intra pe o piaţă unde nu avea prezenţă directă.

În plus, în luna iulie, Ariston Thermo a achiziţionat SPM, un producător francez specializat în producţia de arzătoare. Această companie cu un înalt grad de inovare a dezvoltat, de-a lungul anilor, o expertiză particulară privind tehnologiile cu emisii reduse de noxe.

Pe lângă pieţele mature, pe parcursul anului 2015 Ariston Thermo a continuat să crească şi să investească în ţările care se dezvoltă rapid. În Indonezia, Grupul a deschis o reprezentanţă şi, astfel, din 2015 compania are prezenţă directă pe piaţă. De asemenea, odată cu deschiderea birourilor din Indonezia a fost lansată şi gama de boilere de înaltă eficienţă. În plus, pe piaţa din Rusia, unde Ariston Thermo sărbătoreşte 20 de ani de prezenţă, a fost inaugurat un nou centru logistic cu o suprafaţă de 10.000 de m2.

50 de ani de la inaugurarea fabricii din Genga

La începutul acestui an, compania a aniversat şi 50 de ani de la inaugurarea unităţii de producţie din Genga, aflată în regiunea Marche din Italia. Centrul de producţie din Genga, care operează la capacitate maximă din anul 1966, a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai performante din cadrul Grupului, mai ales pe segmentul boilerelor de înaltă eficienţă. De altfel, în această unitate de producţie sunt fabricate majoritatea modelelor de boilere comercializate pe piaţa din România.

În prezent, la fabrica din Genga, care are o suprafaţă de 40.000 de m2, lucrează 250 de persoane, producând până la 1.600.000 de boilere anual.

"Este un motiv de mândrie să sărbătorim 50 de ani de activitate de producţie în Genga. Din regiunea Marche ne-am dezvoltat la nivel modial devenind la momentul actual una dintre companiile cu cea mai semnificativă prezenţă la nivel global pe segmentul nostru de piaţă", a declarat Paolo Merloni, Preşedinte Executiv Ariston Thermo.

"Scopul nostru este să continuăm dezvoltarea şi să rămânem exportatori importanţi. Peste 40% din producţia grupului nostru este realizată în cele şapte fabrici din Italia, iar 89% din venituri sunt generate de pieţele străine", a mai adăugat Merloni.

Planuri pentru acest an

În 2016, Ariston Thermo mizează pe menţinerea creşterii business-ului, atât pe pieţele mature, cât şi pe cele cu o dezvoltare rapidă, prin produse şi soluţii din ce în ce mai eficiente, mai conectate şi mai prietenoase cu mediul înconjurător.

"2015 a fost un an de creştere pentru Ariston Thermo, toţi indicatorii s-au îmbunătăţit şi am reuşit să facem o serie de mişcări strategice pentru a ne extinde prezenţa pe piaţă", a declarat Paolo Merloni, Preşedinte Executiv al Ariston Thermo.

"Ne dorim să continuăm să creştem şi în următorii ani. Motoarele de dezvoltare vor fi inovaţia la nivelul produselor, implicarea contină în operaţiunile noastre, investiţia în brandurile noastre şi în oamenii noştri, care sunt principala forţă a Grupului. Mulţumită lor, Ariston Thermo va continua să crească şi va ajuta la îmbunătăţirea calităţii vieţii clienţilor şi la protejarea mediului înconjurător", a mai adăugat Merloni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb