ÎN 2018:  Piaţa serviciilor de consultanţă a depăşit 200 milioane euro

L.A.
Companii / 21 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Horvath & Partners estimează că piaţa serviciilor de consultanţă din România a înregistrat o creştere de circa 6% în 2018, faţă de 2017, situându-se în prezent la peste 200 milioane euro, ca cifră de afaceri a principalilor jucători de pe piaţă.

Activitatea companiilor care oferă servicii de consultanţă în zona Europei de Est s-a intensificat, iar România a urmat această direcţie. Reprezentanţii Horvath & Partners se aşteaptă la acelaşi procent de creştere şi în 2019. Conform rezultatelor raportate de principalele companii de consultanţă din regiune, România se clasează pe a doua poziţie, în urma Poloniei, ca valoare a serviciilor de consultanţă oferite de cei mai importanţi jucători din domeniu, în 2018. Astfel, pe piaţa poloneză, companiile de consultanţă au furnizat anul trecut servicii în valoare de peste 500 milioane euro, se arată într-un comunicat de presă remis, astăzi, Redacţiei noastre.

"Pentru piaţa serviciilor de consultanţă în management din România, 2018 a fost unul dintre cei mai buni ani din ultima perioadă. Digitalizarea este, încă din 2017, unul dintre principalele motoare ale pieţei. În 2018, am avut un număr semnificativ de cereri de la clienţi care doreau să-şi crească nivelul de productivitate şi să îşi eficientizeze procesele, astfel că au avut nevoie de consultanţă pentru implementarea de servicii digitale. Majorările salariale au pus presiune pe multe companii, determinându-le să aloce mai multe fonduri pentru consultanţă în vederea îmbunătăţirii performanţei şi a reducerii de costuri. În ceea ce priveşte investiţiile, din ce am observat, cuvântul de ordine în primul semestru din 2019 va fi prudenţa, pe fondul noilor modificări legislative", a declarat Kurt Weber, Director General al Horvath & Partners Romania, conform comunicatului.

În 2018 s-a înregistrat cea mai mare creştere a cererii de servicii de consultanţă din ultimii cinci ani. Din punct de vedere al repartizării cererii, cele mai multe solicitări au venit din partea companiilor de servicii financiare, urmate de cele din sectorul energetic şi al resurselor umane. În urma acestora vin sectorul de producţie, serviciile, companiile cu profil tehnologic, de media şi telecomunicaţii, precum şi cele din retail. În 2018, sectoarele în care s-au observat cele mai importante creşteri în ce priveşte numărul de clienţi pentru servicii de consultanţă sunt producţia si retailul, care au avut creşteri de circa 10%, mai informează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb