ÎN ACEST AN, NEPI estimează închirierea integrală pentru City Business Centre din Timişoara

P.B.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 19 ianuarie 2016

NEPI estimează închirierea integrală pentru City Business Centre din Timişoara

Dezvoltatorul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), cel mai activ investitor imobiliar din ţară, estimează pentru 2016 închirierea integrală a proiectului de cinci clădiri City Business Centre din Timişoara, cu un grad de ocupare de 95% în prezent.

Potrivit unui comunicat al companiei, peste 10.000 de metri pătraţi de birouri au fost închiriaţi în City Business Centre în 2015, un record al ultimilor ani, "rezultat care indică o creştere importantă a interesului companiilor pentru cel mai mare oraş din vestul ţării".

Odată cu darea în folosinţă a clădirii E, în a doua parte a anului trecut, suprafaţa închiriabilă a City Business Centre a crescut la 47.141 metri pătraţi. Numărul persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în prezent în centrul de afaceri de clasă A a crescut considerabil în ultima perioadă, depăşind în acest moment 5.000 de angajaţi, potrivit sursei citate.

"În cea de-a doua parte a anului trecut, am primit numeroase solicitări de închiriere din partea unor companii multinaţionale, care activează în special din domeniile IT, engineering sau financiar. În 2016 aşteptăm concretizarea planurilor unor chiriaşi, care vor avea ca rezultat expansiunea acestora şi atingerea unui grad de ocupare a celor 5 clădiri până la aproximativ 100%. Asigurarea mediului optim pentru dezvoltarea sustenabilă a companiilor în clădirile noastre este o prioritate pentru noi", a spus Lori Collin, Office Executive în cadrul NEPI pentru City Business Centre.

La rândul său, Ovidiu Şandor, dezvoltatorul City Business Centre Timişoara, a precizat: "Piaţa birourilor din vestul ţării se maturizează. Proiectul City Business Centre s-a conturat tot mai clar în principalul pol de dezvoltare economică şi de business în Timişoara, cu o excelentă infrastructură, şi continuă să atragă interesul companiilor care vor să dezvolte afaceri în zona de vest".

Unele dintre companiile care îşi desfăşoară activitatea în City Business Centre Timişoara şi-au extins suprafeţele ocupate în 2015, însă au fost semnate şi contracte cu chiriaşi noi, precum Bosch, Hella, Ernst & Young, respectiv Banca Transilvania.

Reprezentanţii NEPI apreciază că infuzia de interes pentru închirierea de spaţii de birouri în vestul ţării din ultima perioadă este generată de extinderea operaţiunilor mai multor companii în ţara noastră, dar şi de interesul a tot mai multe afaceri de a activa în Timişoara.

City Business Centre Timişoara este principalul complex de birouri clasa A din Timişoara, situat în zona centrală a oraşului, ce include 5 corpuri cu o suprafaţă de 47.141 mp închiriabili.

Printre companiile găzduite de City Business Centre se numără Alcatel, Banca Comercială Română, CertAsig, Deloitte Audit, Generali, IBM, OMV Petrom, Raiffeisen Bank sau UniCredit Tiriac Bank.

New Europe Property Investments plc este un grup de investiţii listat la Bursa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum şi la Bursa de Valori din Bucureşti (BVB). Grupul a fost înfiinţat în anul 2007, pentru a achiziţiona, a dezvolta şi a gestiona cele mai importante proprietăţi pe zona de retail din ţările emergente ale Uniunii Europene, cu potenţial de creştere pe termen lung.

Din portofoliul NEPI fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb