ÎN CADRUL POIM, MFE alocă 70,83 milioane de euro pentru reţele moderne de distribuţie a energiei electrice

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 19 august 2016

MFE alocă 70,83 milioane de euro pentru reţele moderne de distribuţie a energiei electrice

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat astăzi apelurile de proiecte pentru finanţarea obiectivelor de investiţii ce vizează crearea condiţiilor tehnice necesare preluării energiei electrice produsă din surse regenerabile de energie (20,96 milioane de euro), implementarea de sisteme de monitorizare a consumului de energie la nivel industrial (11,75 milioane de euro) şi instalarea de contoare inteligente la nivelul locuinţelor (38,12 milioane de euro), se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, trimis redacţiei.

"Proiectele selectate şi finanţate în cadrul Axei Prioritare 6 Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon (OS 6.1, 6.2 şi 6.3) au ca scop întărirea reţelelor de distribuţie a energiei electrice pentru a putea prelua în condiţii de siguranţă energia rezultată din valorificarea surselor regenerabile, achiziţionarea de către marii consumatori (producătorii de industrie) a echipamentelor de monitorizare a consumului de energie care să le permită eficientizarea acestuia prin măsuri specifice de eficienţă energetică şi instalarea sistemelor de măsurare inteligentă a consumului de energie electrică pentru 10.000 de consumatori preponderent casnici", se arată în comunicat.

Beneficiarii proiectelor ce urmează a fi selectate sunt operatorii de distribuţie/transport a energiei electrice care preiau energie produsă din resurse regenerabile de energie, societăţile din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an şi operatorii concesionari de distribuţie energie electrică, ce se supun obligaţiilor de implementare a contorizării inteligente în proporţie de 80% până în 2020, precizează MFE.

Apelurile de proiecte sunt lansate în cadrul Axei prioritare 6 Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectiv Specific 6.1. Creşterea producţiei de energie din resurse regenerabile mai puţin exploatate (biomasă, biogaz, geotermal) - componenta de distribuţie, Obiectiv Specific 6.2. Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali, respectiv Obiectiv Specific 6.3. Reducerea consumului mediu de energie electrică la nivelul locuinţelor.

Potrivit MFE, programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea program ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

Ministerul a lansat, în perioada aprilie-iulie 2016, ghiduri pentru proiecte în valoare de 5,9 miliarde euro pentru transport, 3,5 miliarde euro pentru mediu şi 350 milioane euro pentru energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb