ÎN PERIOADA 2003 - 2014, GRUPUL A INVESTIT ÎN ROMÂNIA 21,4 MILIOANE DE EURO DANUBIUS pariază pe turismul medical balneoclimateric

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 5 martie 2015

DANUBIUS pariază pe turismul medical balneoclimateric

Danubius Hotels Group din România a avut o cifră de afaceri de 30,5 milioane de lei pentru 2014 şi estimează o creştere cu 30% în 2015, generată de investiţiile finalizate în 2014, potrivit unui comunicat de presă al grupului.

Complexul turistic deţinut de Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata (4 stele), Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele) şi Hotel Făget(2 stele). Cele trei hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziţia turiştilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

În 2014, peste 40.500 de turişti au trecut pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului de la Sovata.

În perioada 2013-2014, Grupul Danubius a investit în România 7 milioane de euro în realizarea unui upgrade spectaculos al hotelului Brădet (2 stele), devenit acum Danubius Health Spa Resort Brădet(4 stele), care a câştigat 2 stele şi care a intrat astfel în categoria hotelurilor de 4 stele Superior. În ceea ce priveşte viitorul, sunt vizate noi investiţii, care vor consta în renovarea Hotelului Făget (2 stele) şi construcţia unei piscine exterioare, precum şi amenajări ale ştrandului Lacul Ursu.

Hotelurile superioare, Sovata şi Brădet, comunică între ele şi totodată cu SPA-ul (Emporium Wellness & Beauty) prin intermediul unui tunel subteran. SPA-ul oferă servicii medicale, de relaxare, wellness şi fitness, precum şi cure şi tratamente ginecologice şi de recuperare medicală.

În România, Grupul Danubius pariază pe turismul medical şi zona de spa medical.

Andrei Rusu, Directorul administrativ al hotelurilor din Sovata, a declarat: "Complexul pune la dispoziţia clienţilor săi 4 piscine cu apă dulce şi sărată, Jacuzzi, circuit Kneipp, sală de fitness, saună, aromă-saună, precum şi piscine pentru copii. Părinţii pot lăsa copiii în grija personalului calificat şi se pot relaxa sau pot face diverse tratamente de la cele ginecologice, dermatologice antipsoriazis, tratamente cosmetice până la şedinţe de gimnastică individuală sau de grup, în sală sau în aer liber".

Cele 3 hoteluri ale Grupului Danubius se află la mai puţin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa. Salinitatea sa ridicată i-a adus supranumele de Marea Moartă a Transilvaniei.

Danubius Hotels Group este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deţinând un portofoliu de 56 hoteluri locate în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România.

În perioada 2003 - 2014, grupul a investit în România 21,4 milioane de euro. Astfel, în anul 2003 s-a renovat complet fostul hotel Sovata, acum Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiţiei fiind de circa 8 milioane de euro, în 2007 a fost modernizat centrul de conferinţe al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, construindu-se 4 săli de conferinţe cu o capacitate de circa 500 persoane, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 3,8 milioane de euro.

În anul 2011, s-a lărgit centrul spa al hotelului Danubius Health Spa Resort Sovata, valoarea investiţiei fiind de 2,6 milioane de euro - au fost construite 4 piscine, 4 saune şi o nouă sala de fitness.

În perioada 2013 - 2014, s-a renovat complet hotelul Brădet, acum Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele), investiţia fiind de 7 milioane de euro.

În planul de dezvoltare al Grupului Danubius Hotels pentru România, Hotelul Danubius Sovata este hotelul pentru spa şi tratamente, Danubius Brădet este hotelul de lux pentru conferinţe şi leisure, iar hotelul Făget urmează să devină un hotel de 3 stele pentru grupuri şi turişti individuali cu bugete mai restrânse.

Danubius Health Spa Resort Sovata (4 stele) are 168 camere şi a avut în 2014 un grad de ocupare mediu de 67%, în sezon de peste 90 %.

Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele+) are 93 camere şi un grad de ocupare în 2014 de 56,2%, în sezon peste 80%.

Hotel Făget(2 stele) are 136 camere, cu un grad de ocupare mediu în 2014 de 56%, iar în sezon peste 90%.

Compania are la ora actuală peste 270 de angajaţi în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb