ÎN PRIMELE CINCI LUNI ALE ANULUI Numărul firmelor care s-au dizolvat este cu 26% mai mic faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut

A.C.
Companii #Insolvenţa / 30 iulie 2014

În primele cinci luni ale acestui an, 7.531 de firme s-au dizolvat, cu 26,29% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, iar 7.546 de companii şi-au suspendat activitatea, în scădere cu 29,49%, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), citate de un comunicat RisCo remis redacţiei.

Aceeaşi sursă precizează că în aceeaşi perioadă de timp, numărul firmelor care au intrat în insolvenţă s-a diminuat cu 13,47% comparativ cu intervalul corespunzător din 2013, la 11.030 de firme.

Dragos Cabat, Managing Partner RisCo a declarat: "Deşi în cifre lucrurile par să se îndrepte înspre bine, oamenii de afaceri încă sunt sceptici, iar anii de criză şi-au pus în mod semnificativ amprenta asupra modului în care aceştia iau decizii şi acţionează în contextul încheierii de tranzacţii comerciale. Nu trebuie uitat faptul că între momentul iniţial de revenire al economiei şi până când antreprenorii vor reîncepe să investească şi să aibă încredere în evoluţiile viitoare trebuie să treacă cel puţin 18 luni de rezultate financiare sustenabile ale companiilor lor. Ori, dacă multe din firmele româneşti şi-au crescut cifra de afaceri în ultimul an, profitabilitatea nu s-a îmbunătăţit încă pentru majoritatea, în special din cauza greutăţilor de încasare a facturilor de la partenerii de afaceri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb