ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI: ABN Systems înregistrează o creştere de 76% a vânzărilor de produse Smart Home

V.G.
Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2022

ABN Systems înregistrează o creştere de 76% a vânzărilor de produse Smart Home

ABN Systems International a înregistrat o creştere de 76% a vânzărilor pentru categoria de produse Smart Home, realizate sub brandul Tellur, în primele nouă luni din 2022, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, evoluţia vânzărilor reflectă, pe de o parte, interesul sporit pentru soluţiile "smart" de reducere a consumului de energie, manifestat în România şi în alte peste 30 de ţări unde ABN Systems comercializează gama Tellur Smart Home, pe fondul creşterii preţurilor la energie. Pe de altă parte, tendinţa se înscrie în evoluţia ascendentă a pieţei Smart Home la nivel mondial.

Pentru anul 2022, valoarea pieţei globale de produse Smart Home este aşteptată să ajungă la 115,70 miliarde USD, în 2026, potrivit datelor agregate de Statista în analiza Technology Market Outlook, în timp ce piaţa va atinge valoarea de 195,20 miliarde USD. În acel an, numărul de locuinţe "smart" este anticipat să ajungă la 573,7 milioane în toată lumea.

În ceea ce priveşte dispozitivele Internet of Things (IoT), o analiză TechJury arată că numărul acestora va creşte, de la 29 de miliarde în 2022, la 64 miliarde, în 2025. La fiecare secundă, 127 de noi astfel de echipamente IoT se conectează la internet.

Acest trend crescător al pieţei Smart Home este susţinut de faptul că produsele au preţuri tot mai accesibile, dar şi de o aplicabilitate imediată în contextul creşterilor preţurilor la energie: permit reducerea consumului atunci când dispozitivele electronice nu sunt în funcţiune.

Numai în SUA, o analiză realizată de Natural Resources Defense Council arăta, încă din 2015, că energia irosită, prin simpla menţinere în priză a echipamentelor electronice şi electrocasnice atunci când nu sunt utilizate, se ridica la circa 19 miliarde USD pe an. Iar pierderea financiară, echivalentă cu 64 miliarde de KW/oră, are şi un impact asupra mediului, eliberând în atmosferă 44 milioane de tone de dioxid de carbon.

Potrivit reprezentanţilor ABN System International, pentru a obţine eliminarea risipei de energie şi a unor cheltuieli inutile, produsele Smart Home pot fi programate să regleze consumul pe baza unor scenarii precum:

-Dacă, după ora 9:00, nimeni nu mai este acasă, becurile şi prizele se închid automat.

-Dacă nimeni nu revine în locuinţă până la ora 18:00, se programează centrala termică pentru a ajunge la 22 de grade numai la ora respectivă.

-Seara, după ora 23:00, se poate întrerupe alimentarea tuturor televizoarelor din casă;

-Becurile dintr-o încăpere se pot aprinde şi stinge la deschiderea şi închiderea uşii, folosind un senzor de mişcare.

-Luminile exterioare (la curte) şi alimentarea prizelor pot fi pornite tot în funcţie de un senzor de mişcare sau în funcţie de orice alt "eveniment" detectat de un produs Smart (exemplu: senzorul de mişcare al unei camere de supraveghere).

-În momentul în care o priză detectează un consum mai mic decât o anumită valoare, aceasta se închide automat, ceea ce va elimina consumul dispozitivelor care sunt în modul stand-by.

Pentru un apartament de doua camere, costul dispozitivelor Tellur Smart cu ajutorul cărora se poate programa reducerea consumului, se situează la circa 200 EUR.

Toate dispozitivele smart se pot conecta prin intermediul aplicaţiei Tellur Smart (disponibilă prin App Store şi Google Play), care a ajuns la circa 45.830 de utilizatori înregistraţi, cu peste 36.400 de device-uri active, după o creştere de peste 30 de ori în ultimii trei ani.

"Ne bucurăm să vedem că, atât din motive care ţin de reducerea cheltuielilor, cât şi pentru a elimina impactul asupra mediului a risipei de energie, tot mai mulţi oameni apelează la produsele Tellur Smart. Estimări internaţionale arată că dispozitivele electrocasnice şi electronice aflate în modul stand-by consumă între 5 şi 10% din energia anuală a unei locuinţe, numită şi "energie vampir' sau "energie fantomă', iar reglarea consumului ne poate scăpa de aceşti "duşmani' invizibili. Acesta este un prim pas în universul Smart Home, dar sunt convins că, ulterior, fiecare utilizator descoperă şi alte beneficii ale unor dispozitive interconectate şi coordonate cu uşurinţă", a declarat George Barbu, CEO al ABN Systems International.

În topul vânzărilor din gama Tellur Smart se află termostatul, senzorul de inundaţie şi prizele, cu cele mai bune vânzări în ţările Europei de Vest şi interes în creştere pe piaţa nord-americană. În această lună, ABN Systems a lansat noi produse Smart, între care e regăsesc camere de supraveghere video, termostate, întrerupătoare, precum şi dispozitive de distribuit hrană şi apă pentru animale de companie, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb