ÎN PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI 2023 Grupul PPC a înregistrat un profit net de 181,5 milioane euro

F.D.
Companii / 4 august 2023

 Georgios Stassis, Preşedinte şi CEO al Grupului PPC

Georgios Stassis, Preşedinte şi CEO al Grupului PPC

Grupul PPC a înregistrat profit net de 181,5 milioane Euro, în H1 2023, faţă de o pierdere netă de 11,1 milioane Euro în H1 2022. Profitul înainte de taxe s-a ridicat, în primele şase luni ale anului, la 270,6 milioane Euro, faţă de 1,9 milioane Euro în H1 2022, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Compania a înregistrat, în primele şase al anului, o creştere a profitabilităţii operaţionale, pe fondul diminuării cheltuielilor operaţionale şi în principal a achiziţiilor de energie, gaze naturale şi a cheltuielilor cu emisiile de CO2. Astfel, EBITDA recurentă s-a ridicat la 589,7 milioane Euro, în creştere cu 160,4 milioane Euro (37%) faţă de primul semestru al anului trecut.

"Rezultatele financiare din primele şase luni reflectă performanţa noastră semnificativ îmbunătăţită faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu o creştere a rentabilităţii operaţionale, dar şi cu investiţii în tehnologii mai curate, proiecte de digitalizare şi modernizarea reţelei de distribuţie. Continuăm evoluţia, precum şi implementarea planului nostru strategic de business, atât organic, cât şi prin colaborări. În Grecia, am lansat recent o licitaţie pentru selectarea unui contractor EPC (Engineering, Procurement, and Construction - Inginerie, Procurare şi Construcţie), pentru construcţia de proiecte de cca. 450 MW în total, am participat la licitaţia pentru proiecte de stocare a energiei de 100 MW şi am obţinut autorizaţii de mediu şi termene de racordare pentru proiecte de 890 MW. În prezent, avem proiecte de energie regenerabilă de 1,6 GW, aflate în funcţiune sau în fază de construcţie, ceea ce corespunde cu aproximativ 30% din ţinta noastră de 5GW pentru 2026", a declarat Georgios Stassis, Preşedinte şi CEO al Grupului PPC.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb