ÎN PRIMUL SEMESTRU URSA România, cifră de afacere în stagnare

V.B.
Companii #Construcţii / 29 iulie 2014

Producătorul de materiale izolatoare URSA România a înregistrat la mijlocul anului o cifră de afaceri de 2,6 milioane euro, aproximativ egală cu cea raportată anul trecut pentru aceeaşi perioadă.

Sorin Pană, director comercial URSA România, a declarat: "Ne menţinem ţinta de creştere de 5-6 procente pentru acest an, având în vedere că, în mod tradiţional, volumele cresc în a doua parte a anului. Pe ansamblul pieţei de vată de sticlă, se pot înregistra uşoare creşteri, însă, cel mai probabil, aceasta se va situa la nivelul anului trecut, când, din estimările noastre, piaţa s-a ridicat la aproximativ 15 milioane de euro".

Din punct de vedere al consumului zonal, partea de est a ţării cumpără cea mai multă vată de sticlă, însă de calitate basic, în timp ce, în zona de sud-est, se vinde vata de o calitate superioară. În zona de vest a ţării, consumul este cel mai redus şi în continuă scădere de la an la an.

"În zona de vest, pare că se construieşte din ce în ce mai puţin, iar această tendinţă se observă şi în consumul produselor noastre, cu o tradiţie îndelungată în această parte a ţării. La fel se întâmplă şi cu judeţele de sud, cu ieşire la Dunăre, unde veniturile populaţiei sunt foarte scăzute, şi unde ai impresia că nu se întâmplă nimic de ani de zile. Un fenomen îmbucurător este faptul că, de câţiva ani, în oraşele mai dezvoltate din sud-est au început să crească cererile de materiale de calitate. La o evaluare proporţională a acestui fenomen, observăm că cele mai multe cereri de produse cu calitate ridicată le primim din Bucureşti si zonele limitrofe, raportul fiind de 15 la 1 faţă de restul ţării, explică Sorin Pană.

Cererea de materiale de calitate este în uşoară creştere, pentru că au început să existe din ce în ce mai mulţi consumatori care îşi fac calcule de eficienţă energetică când îşi izolează casa, se mai arată în comunicat.

URSA România este subsidiara companiei internaţionale cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari producători de materiale izolatoare din Europa, parte a grupului internaţional URALITA. În ţara noastră, URSA este prezentă cu produsele sale de 20 de ani, comercializând două branduri de vată minerală URSA Glasswool şi vata minerală URSA Terra, fabricate în Slovenia. URSA România activează pe piaţă din 2003.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb