ÎN ROMÂNIA, AKCENTA vizează rulaje de 25 milioane euro până la sfârşitul lui 2015

Alexandru Costea
Companii / 27 mai 2015

Theodor Stefanovici, director comercial Akcenta România, şi Milan Cerman, preşedinte Akcenta CZ

Theodor Stefanovici, director comercial Akcenta România, şi Milan Cerman, preşedinte Akcenta CZ

AKCENTA, instituţie de plată nebancară care realizează plăţi externe şi tranzacţii de schimb valutar pentru clienţii săi cu operaţiuni de import şi export, şi-a început activitatea pe piaţa din România în septembrie 2014 şi intenţionează ca, până la finalul anului curent, să ajungă la un portofoliu de 220 de clienţi din segmentul SMI şi rulaje de 25 milioane de euro realizate în beneficiul acestora.

Compania şi-a anunţat oficial intrarea pe piaţa din România, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Ambasada Cehiei din România şi la care a asistat şi Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, Vladimír Války.

Milan Cerman, Preşedinte al Consiliului de Administraţie AKCENTA Cehia: "Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operaţiuni de schimb valutar în rândul clienţilor noştri cu operaţiuni de import şi export: în primul trimestru din 2015, AKCENTA şi-a asistat clienţii în tranzacţionarea a peste 590 de milioane de euro. În România, vrem să punem la dispoziţia companiilor instrumente financiare care să le facă activitatea de business mai uşoară şi mai rapidă. În România, anul acesta, vrem să ajungem la un portofoliu de 220 de clienţi care să ne folosească serviciile şi estimăm că valoare rulajului în beneficiul clienţilor va ajunge la circa 25 milioane de euro".

Theodor Ştefanovici, Director Comercial al companiei pentru România, a declarat: "Am început activitatea în România în septembrie 2014, lucrând cu clienţi care ne cunoşteau deja activitatea prin recomandările partenerilor din ţările unde deja ne desfăşurăm activităţile,şi aveau nevoie de o companie care să îi asiste în activităţile de tranzacţionare de valută derulate pe plan internaţional. Avem acum o echipă de 12 reprezentanţi comerciali care acoperă aproape în întregime teritoriul românesc şi punem accentul pe expansiunea portofoliului de clienţi. Până la sfârşitul anului, intenţionăm să ne dublăm echipa şi să lucrăm cu de trei ori mai mulţi clienţi în România".

AKCENTA derulează activităţi pe pieţe din Europa Centrală - precum Cehia, unde este activă din 1997-, Slovacia, Polonia, Ungaria şi România, având în total un număr de 25.000 de clienţi.

Compania a înregistrat, în primul trimestru al anului curent, o creştere a volumului tranzacţiilor de 75% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Din punct de vedere al volumului de tranzacţii, cea mai importantă evoluţie s-a înregistrat pe piaţa din Polonia (peste 100%). Pe de altă parte, volumul de contracte forward încheiate a crescut cu 85% în primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014. AKCENTA a tranzacţionat în primul trimestru, în beneficiul clienţilor săi, 590 de milioane de euro şi a avut venituri de 1,31 milioane de euro.

AKCENTA funcţionează în România sub o licenţă de operare emisă de Banca Naţională a Cehiei şi, ca rezultat al unui proces de notificare, în conformitate cu art. 17 şi 25 din Directiva privind serviciile de plată (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Băncii Naţionale Române de a oferii serviciile AKCENTA clienţilor din România. Activitatea AKCENTA este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naţionale a României pe site-ul BNR.

AKCENTA este o instituţie financiară non-bancară specializată în schimb valutar, plăţi internaţionale şi operaţiuni de acoperire pentru firme şi instituţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb