ÎN TIMP CE LA BRUXELLES SE NEGOCIAZĂ NOMINALIZAREA SA Kovesi aşteaptă deciziile CSM

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Politică / 27 martie 2019

Kovesi aşteaptă deciziile CSM

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ar urma să se pronunţe, astăzi, cu privire la două acţiuni disciplinare ce o privesc pe Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Tot astăzi, la Bruxelles, are loc a doua rundă de negocieri între reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului Uniunii Europene privind nominalizarea viitorului şef al Parchetului European, Kovesi fiind una dintre cele două propuneri.

Într-una dintre cele două acţiuni dis-ciplinare, Kovesi apare alături de procurorul Marius Iacob, fostul ei adjunct de la DNA. Acţiunea Inspecţiei Judiciare împotriva celor doi magistraţi a fost declanşată în urma înregistrărilor dintr-o şedinţă a DNA apărute în spaţiul public. În acest caz, pronunţarea a fost amânată de cinci ori, dar între timp Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al şefului DNA.

Lui Kovesi i se impută manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu. Inspectorii judiciari consideră că fosta şefă a DNA este vinovată de faptul că, în cadrul unei şedinţe de lucru, conform înregistrărilor audio apărute în mass-media în 18 iunie 2017, a criticat în termeni neadecvaţi activitatea unor colegi procurori din subordinea sa.

Cu acel prilej, Laura Codruţa Kovesi ar fi criticat Decizia CCR 68/2017, ar fi solicitat colegilor săi instrumentarea urgentă a unor dosare "cu miniştri", cu impact mediatic imediat şi ar fi exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv si general obligatoriu al deciziei magistraţilor constituţionali.

De asemenea, conform Inspecţiei Judiciare, fostul procurorul şef al DNA ar fi folosit faţă de colegii procurori un ton superior şi agresiv, inadmisibil în raport cu standardele minimale de etică şi deontologie ale unui magistrat.

Menţionăm că deciziile CSM aşteptate astăzi în cele două dosare instrumentate de Inspecţia Judiciară vor fi date în contextul în care, în urmă cu două zile, Laura Codruţa Kovesi a câştigat definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie două procese împotriva IJ. Într-una dintre speţe, inspectorii solicitau sancţionarea disciplinară a lui Kovesi pentru refuzul de a se prezenta la comisia parlamentară care ancheta celebrul caz "Sufrageria", referitor la întâlnirea ce a avut loc la vila fostului ministru de interne Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din anul 2009. Atunci, mai mulţi oficiali de rang înalt, printre care şi fosta şefă a DNA ar fi discutat despre rezultatul alegerilor ce erau în desfăşurare, dar Kovesi a precizat că nu are nimic util de comunicat membrilor comisiei parlamentare. În această speţă, CSM a res-pins raportul Inspecţiei Judiciare, care a formulat recurs la Înalta Curte. Magistraţii ÎCCJ au menţinut decizia CSM, au respins recursul Inspecţiei Judiciare, considerând că Kovesi nu are de ce să fie sancţionată disciplinar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. LA PUSCARIE PE VIATA CU VĂDUVĂ NEAGRA, VIPERA VENINOASA KOVESI O SUGEFRAGERISTA BRUXELLES SUGATOARE DE P II.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb