ÎN ULTIMA LUNĂ, ATE Bank, Carpatica şi Royal Bank au oferit cele mai bune dobânzi la depozitele în euro

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 decembrie 2009

ATE Bank, Carpatica şi Royal Bank au oferit cele mai bune dobânzi la depozitele în euro

În ciuda deprecierii monedei euro în raport cu leul din ultima lună, persoanele care şi-au direcţionat economiile într-un depozit lunar în euro la o bancă comercială au avut de câştigat, dacă ar fi optat pentru ATE Bank, Carpatica sau Royal Bank, care au oferit cele mai bune oferte de pe piaţă. Astfel, cei care, în intervalul 9 noiembrie - 9 decembrie, au ales această categorie de plasament, au obţinut un câştig de 0,33% (exprimat în euro), dacă s-ar fi decis pentru depozitele de la băncile menţionate.

Din acelaşi motiv, cei care au ales să-şi păstreze banii "la ciorap", le-a părut bine de alegerea făcută. Întărirea monedei naţionale faţă de euro a umflat buzunarele persoanelor cu 1,40%.

Şi cei care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri uşoare la această categorie de plasament. Cei mai norocoşi investitori au fost cei care s-au orientat tot către "Millennium Bank", cea mai bună ofertă şi în acest caz, aceştia raportând o creştere a sumei depozitate cu 2,27%.

Mai mulţumite însă au fost persoanele care au preferat investiţiile în fondurile mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "FDI Carpatica Stock" au înregistrat cele mai mari câştiguri la aceas-tă variantă de plasament, raportând, în intervalul 9 noiembrie - 9 decembrie, o creştere de 16,9% a sumei investite iniţial.

Pe de altă parte, investitorii care au mizat pe creşterea aurului au continuat să înregistreze câştiguri, însă mai mici, preţul metalului galben apreciindu-se cu aproape 4,69%, comparativ cu luna trecută.

Acţiunile "Teraplast" Bistriţa au continuat să fie cele mai rentabile de pe Bursă, consemnând în intervalul menţionat o creştere de 26,09%.

Cele cinci SIF-uri, care sunt grupate sub forma indicelui BET-FI, au înregis-trat o creştere mai uşoară, de 16,08%, după ce investitorii au preferat să-şi cumpere acţiunile SIF în portofolii în aşteptarea unei decizii favorabile cu privire la pragul de la SIF-uri.

Şi indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a afişat o apreciere de 1,15% în perioada analizată, în timp ce BET-XT, responsabil cu evoluţia preţurilor celor mai lichide 25 de acţiuni, a urcat cu 5,93%.

Precizări:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc pe site-ul nostru. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb