ÎN URMA CONTROALELOR ANT Agenţii economici de pe Litoral au fost amendaţi cu 780 milioane de lei vechi

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 21 iulie 2005

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a dat amenzi de circa 780 milioane lei vechi, în urma controalelor desfăşurate pe Litoral în prima parte a sezonului estival, potrivit datelor ANT, citate de Rompres. Au fost controlate 248 unităţi de cazare şi 179 unităţi de alimentaţie publică. În urma controalelor s-au dat amenzi de 780 milioane lei, fiind, totodată, declasificate cinci unităţi de cazare şi retrase patru certificate de clasificare.

În staţiunea Mamaia, au fost controlate 67 unităţi de cazare şi 45 unităţi de alimentaţie publică, cuantumul amenzilor ridicîndu-se la 420 milioane lei. Hotelul Siret a fost declasificat, de la două stele la o stea.

La Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol au fost controlate 62 unităţi de cazare şi 40 unităţi de alimentaţie publică, amenzile ridicîndu-se la 40 milioane lei. Au fost acordate 48 de avertismente pentru dotarea corespunzătoare a spaţiilor de cazare şi alimentaţie publică. De asemenea, au fost declasificate Hotelul Hefaistos şi Vila Maryland, de la trei stele la o stea. La Costineşti, au fost controlate 16 unităţi de cazare şi 10 de alimentaţie publică, amenzile ridicîndu-se la 20 milioane lei. În Neptun-Olimp, 28 unităţi de cazare şi 28 unităţi de administraţie, cu amenzi în valoare de 250 milioane lei.

Controlul a cuprins toate staţiunile de pe litoral, fiind supuse controalelor şi staţiunile Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche şi 2 Mai. Amenzile s-au ridicat la 70 milioane lei, controalele vizînd 75 unităţi de cazare şi 56 unităţi alimentaţie publică.

ANT are, în perioada 1 mai - 1 septembrie, detaşate cinci echipe de control pe Litoral, care vor desfăşura activităţi de control şi îndrumare a tuturor unităţilor de cazare şi alimentaţie publică.

În primele cinci luni ale anului, în unităţile turistice din România au sosit peste 1,858 milioane turişti, 77,8% dintre aceştia (1,44 milioane turişti) alegînd să se cazeze la hotel, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Un număr de 49.367 turişti au preferat să tragă la pensiunile turistice, 1.182 persoane optînd pentru spaţiile de cazare pe nave (patru în aprilie şi 1.178 în mai).

În perioada menţionată au fost preferate structurile de primire din Bucureşti şi oraşele reşedinţă de judeţ, exclusiv Tulcea, pentru care au optat 1,018 milioane turişti, cele din staţiunile balneare fiind preferate de 220.856 persoane şi cele din zona litorală, exclusiv oraşul Constanţa, de 51.521 turişti. Unităţile de cazare din staţiunile montane au fost alese de 297.468 turişti şi cele din Delta Dunării, inclusiv oraşul Tulcea, de 16.157 persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb