Începe construcţia nolui Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospaţiale TGA de la Craiova

Comunicate de presă / 22 septembrie 2021

Începe construcţia nolui Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospaţiale TGA de la Craiova

MASTERBUILD - General Contractor & Developer anunţă începerea lucrărilor de construcţie la noul Centru de Cercetare în Tehnologii Verzi Aerospaţiale - "TGA Technologies for Green Aviation" de la Craiova, o investiţie de peste 17 milioane EUR co-finanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, coordonată de I.N.C.A.S. - Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială Elie Carafoli, conform unui comunicat remis redacţiei.

Localizat în Dolj - Craiova, în proximitatea - Aeroportului Internaţional Craiova, pe un teren cu suprafaţa totală de 14.000 mp, noul Centru TGA va avea o suprafaţă totală construită de aproape 8.000 mp, acomodând 2 hale tehnologice, spaţii de birouri, o zonă de laboratoare, precum şi spaţii de întâlnire şi discuţii, transfer de bune practici pentru cercetătorii din laboratoare şi pentru parteneri şi colaboratori. Centrul va beneficia de tehnologii de vârf precum sisteme robotizate inovative, tehnologii revoluţionare de producţie a componentelor pentru domeniul aerospaţial, instalaţii de ultimă generaţie care vor accelera nivelul de productivitate, sisteme avansate de proiectare şi prototipare 3D.

"Noul Centru TGA de la Craiova, unic în regiune, va creşte semnificativ capacitatea de cercetare - dezvoltare şi inovaţie a României în industria aerospaţială, precum şi de colaborare a României în marile proiecte de cercetare ale Uniunii Europene. Centrul este localizat într-o zonă puternic industrială, care va beneficia atât de sinergiile create de această noua dezvoltare, cât şi de un număr de peste 300 de locuri de muncă generate la nivel local," declară Cătălin Nae, Director General I.N.C.A.S.

Construcţia proiectului începe în luna septembrie a.c. şi va fi predată Beneficiarului anul viitor, în acest moment fiind în curs de finalizare proiectul tehnic de execuţie. Implementarea proiectului de finanţare va dura până la sfarşitul anului 2023.

Proiectul de construcţie are la bază principii şi tehnologii sustenabile actuale, asigurând atât eficienţa energetică a clădirilor, sănătatea şi siguranţa ocupanţilor, optimizarea costurilor, minimizarea impactului asupra mediului sau optimizarea potenţialului locaţiei. Spre exemplu, acesta este unul dintre puţinele proiecte de investiţii publice care integrează sistemul BMS - Building Management System, un sistem specific clădirilor de ultimă generaţie care permite monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie, pentru a evita risipa inutilă de resurse în exploatarea clădirii," declară Ing. Mirela Hărmănescu, COO, Head of Engineering & Technical Dept. în cadrul MASTERBUILD.

Bazat pe principiile Industry 4.0, Centrul TGA de la Craiova accelerează capacitatea de cercetare -dezvoltare aplicativă pentru industria aerospaţială, ca o componentă de bază a infrastructurii unice de cercetare a I.N.C.A.S.. De asemenea, acesta va asigura mediul de valorificare a potenţialului inovativ asociat dezvoltărilor tehnologice de tip «green» în domeniul aerospaţial.

Centrul de Tehnologii Aerospaţiale TGA răspunde unei nevoi reale la nivelul industriei din România, în care capacitatea de a dezvolta/maturiza şi de a valida tehnologii de tip «green» pentru Domeniul Aerospaţial este esenţială în contextul promovării sectorului aerospaţial ca domeniu de «smart specialisation» şi asigurarea competitivităţii acestui sector industrial. Proiectul creează premisele participării în parteneriate Europene de anvergură, deschide oportunităţi de colaborare în diverse proiecte ale programelor CS2 (Clean Sky 2) si Horizon 2020 şi implicit creşterea implicării României în cercetarea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb