Incubator de afaceri la Reşiţa

Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2004

Un proiect în cadrul căruia vor fi acordate servicii pentru implementarea unui "Incubator de afaceri" în judeţul Caraş-Severin este derulat de Societatea comercială Info&Marcos din Reşiţa. Proiectul beneficiază de o finanţare din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, din fonduri de la Banca Mondială şi Bugetul asigurărilor pentru şomaj.

După cum a declarat ieri, pentru Rompres, administratorul Info&Marcos, Marius Lotreanu, proiectul îşi propune diminuarea impactului social negativ al restructurării, prin reducerea şomajului şi stimularea creării şi dezvoltării firmelor private, creşterea ratei de supravieţuire pentru firmele nou înfiinţate şi sprijinirea dez-vol-tării lor în perioada de început. De asemenea, se urmăreşte facilitarea înfiinţării de noi firme şi noi locuri de muncă, dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale şomerilor, reducerea ratei de eşec a afacerilor nou înfiinţate, precum şi dezvoltarea economică locală şi regională.

Durata realizării acestui contract este de 24 de luni, timp în care va fi acordat sprijin calificat firmelor create de muncitori care urmează să fie disponibilizaţi sau sînt deja disponibilizaţi din întreprinderi de stat implicate în procesul de privatizare, restructurare şi/sau lichidare, firmelor create de şomeri înregis-traţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau persoanelor care au dificultăţi să pătrundă pe piaţa muncii din cauza restructurărilor economice.

De acest sprijin vor beneficia şi firmele cu o vechime de maximum doi ani care sînt obligate să recruteze între 50 şi 80% din personal-şomeri înregistraţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Incubatorul de afaceri va avea două locaţii în Reşiţa, unde vor fi amenajate ateliere pentru des-făşurarea activităţii de către firmele incubate.

Pe lîngă firma care derulează acest proiect şi conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin, "o contribuţie importantă şi-au adus-o conducerea Societăţii Prescom şi Consiliul Local Reşiţa, prin viceprimarul Ion Simion Purec, care au înţeles să sprijine această măsură activă de combatere a şomajului prin aprobarea celor două locaţii", a mai afirmat Marius Lotreanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb