Indonezia a început campania de imunizare în masă cu vaccinul chinezesc CoronaVac

J.P.
Internaţional / 13 ianuarie 2021

Indonezia a început campania de imunizare în masă cu vaccinul chinezesc CoronaVac

Indonezia a demarat miercuri campania de imunizare în masă împotriva COVID-19 cu vaccinul CoronaVac dezvoltat de China, transmite dpa, citat de Agerpres.

Preşedintele Joko Widodo a fost primul indonezian căruia i s-a administrat vaccinul, în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial, după care au urmat reprezentanţi ai guvernului, cadrelor medicale şi comunităţilor religioase.

'După aceasta, vom extinde programul de vaccinare la întreaga ţară', pentru 'a întrerupe lanţul de transmitere a coronavirusului, a proteja sănătatea populaţiei şi a sprijini redresarea economiei', a declarat Joko.

Agenţia indoneziană pentru medicamente şi alimente a autorizat luni vaccinul dezvoltat de laboratorul Sinovac Biotech din China.

Decizia de emitere a autorizaţiei de urgenţă s-a bazat pe rezultatele preliminare ale testelor de fază ultimă din Indonezia, Brazilia şi Turcia, a precizat agenţia.

Potrivit acesteia, vaccinul de la Sinovac a demonstrat o eficacitate de 65,3% în Indonezia, de 78% în Brazilia şi de 91,25% în Turcia.

Cu toate acestea, din Brazilia au venit marţi informaţii că vaccinul a avut o eficacitate clinică de doar 50,4% în trialul din ţara sud-americană.

Săptămâna trecută, Consiliul indonezian al ulemalelor, autoritatea semi-oficială în problemele islamului, a declarat că vaccinul de la Sinovac este halal şi, prin urmare, acceptabil pentru a fi administrat musulmanilor.

Indonezia a primit până acum 18 milioane de doze de vaccin Sinovac şi se aşteaptă să primească între 54 şi 108 milioane de doze de la Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI), a declarat luni ministrul sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin.

Vaccinurile dezvoltate de companii occidentale, printre care AstraZeneca şi Novavax, ar urma să vină în lunile următoare.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, cu 270 milioane de locuitori, are cele mai multe cazuri de COVID-19 din Asia de Sud-Est, aproape 850.000, şi 24.645 de decese.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb