INDUSTRIA DE GAMBLING Scurtă istorie a industriei de gambling

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 22 februarie 2012

Scurtă istorie a industriei de gambling

Una din cele mai profitabile industrii din lume - industria de gambling - se bazează pe cel mai frecvent vis omenesc: visul îmbogăţirii în mod plăcut. Seara de seară, turişti, oameni de afaceri sau oameni simpli, dornici de adrenalină sau de câteva clipe de relaxare, vin în cazinouri sau în sălile de joc în căutarea mirajului banilor ieşiţi direct din roată de ruletă, din cărţile de joc sau din câteva numere norocoase aşezate în şir indian.

Cu toate acestea, în plin secol 21, industria de gambling nu se bucură de o imagine tocmai favorabilă, cazinourile fiind asociate cu locuri ale pierzaniei, accentul fiind mutat de pe distracţie pe viciu. Cum nici legis-laţia, care se schimbă destul de frecvent, nu este foarte permisivă era normal ca această industrie să intre în recul. Un scurt istoric al jocurilor de noroc demonstrează că de foarte multe ori acestea s-au aflat în slujba progresului şi a societăţii.

Jocurile de noroc nu sunt o invenţie a lumii moderne, ele existând de mai mult de 2.500 de ani. Construirea Marelui Zid Chinezesc a fost finanţată din monopolul instituit de împărat pe jocul de Kendo, strămoşul jocului de Bingo modern. În piramidele egiptene au fost găsite zaruri şi desene reprezentând jucă-tori. În Antichitate, jocul de zaruri era asociat cu divinitatea şi avea caracter ritual. Loteriile au apărut în Evul Mediu, prima loterie a fost creată de Re-gele Francisc I în anul 1505. După aceast-ă primă tentativă, loteriile au fost interzise timp de două secole. Au reapărut în secolul al XVII-lea sub titulatura de "loterie publică", fiind administrate de municipalitatea pariziană. Anumite ordine religioase au înfiinţat, la rândul lor, loterii private. Loteriile au devenit deja în secolul al XVIII-lea una dintre cele mai importante resurse financiare ale acestor congregaţii religioase, jocurile de noroc ajutând în acest fel la construcţia şi consolidarea unui număr important de biserici.

Acestea sunt doar câteva exemple. Tocmai de aceea este nevoie de o strategie coerentă pentru dezvoltarea acestui domeniu, de refacerea imaginii la nivelul percepţiei publice, la acest lucru contribuind, în primul rând, o colaborare mai strânsă cu instituţiile mass media prin sublinierea impactului pozitiv asupra societăţii al acţiunilor făcute de operatorii din domeniu. În România s-a vorbit enorm despre turism în ultimii ani, dar puţini au fost cei care au încercat să susţină dezvoltarea turismului de gambling, deşi germenii acestuia au existat în anii '90, cel puţin la nivelul Bucureştiului. Sociologii vorbesc de faptul că în perioade de criză creşte mirajul unui câştig rapid, mai ales când nu există alte oportunităţi de a obţine sume mari, repede şi în mod legal. Jocurile, de la cazino la loto, se adresează unor oameni diferiţi, cu nevoi diferite, fiecare are publicul său.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb