Infracţionalitatea cibernetică, pagube de sute de miliarde de dolari

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 ianuarie 2019

Excesul de tehnologie presupune unele riscuri. Un atac cibernetic coordonat la nivel global ar provoca pagube cuprinse între 85 de miliarde şi 193 miliarde de dolari. Aceasta este concluzia unui scenariu ipotetic dezvoltat ca test de stres pentru managementul riscurilor.

Cererile de despăgubiri după un astfel de atac ar varia de la întreruperea activităţilor de afaceri şi extorcare cibernetică până la costuri de reacţie la incidente, arată un raport realizat de companiile de asigurări Lloyd's of London şi Aon, citat de news.ro. La realizarea raportului au mai contribuit companiile MSIG, SCOR TransRe şi Cyber Risk Management (CyRiM).

Despăgubirile totale care ar fi plătite de sectorul de asigurări în acest scenariu ar fi cuprinse între 10 miliarde şi 27 de miliarde de dolari, sume estimate în funcţie de limitele poliţelor, de la 500.000 de dolari la 200.000 de dolari. Diferenţa uriaşă între pierderile asigurate şi pierderile economice scoate în evidenţă gradul de neasigurare, în cazul unui astfel de atac, a arătat testul de stres. Un atac cibernetic ar afecta mai multe sectoare la nivel mondial, cele mai mari pierderi urmând să aibă loc în retail, sănătate, industria prelucrătoare şi sectorul bancar. Atacurile cibernetice au atras o atenţie mai mare după ce un virus răspândit în Ucraina a provocat probleme la nivel mondial, afectând mii de computere, perturbând activitatea unor porturi, de la Mumbai la Los Angeles şi blocând activitatea unei fabrici de ciocolată în Australia. Guvernele avertizează tot mai mult în privinţa riscurilor cu care se confruntă afacerile private din cauza acestor atacuri, atât cele afectuate de guverne străine cât şi de infractori motivaţi financiar.

De exemplu, Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie a anunţat că investighează o campanie de atacuri asupra Sistemului de Nume de Domenii, care a afectat guverne şi orgnizaţii comerciale din toată lumea. Într-un alt incident recent, firma franceză Altran Technologies, de consultanţă în domeniul ingineriei, a fost ţinta unui atac cibernetic care i-a afectat activităţile în unele ţări europene.

La un nivel mai larg, datele personale şi documentele a sute de politicieni şi personalităţi publice din Germania, inclusiv ale cancelarului Angela Merkel, au fost publicate online, într-un dintre cele mai grave cazuri de furt de date.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb