INIŢIATIVA "FĂRĂ PENALI", ÎN AŞTEPTAREA VIITORULUI PARLAMENT Senatul, blocat de dreapta politică

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2020

Senatul, blocat de dreapta politică

Biroul permanent al Senatului nu a întrunit, ieri, cvorumul necesar desfăşurării activităţii, pentru a putea convoca o şedinţă de plen pentru această săptămână. Şedinţa a fost boicotată din nou de reprezentanţii USR şi PNL, mai ales că pe ordinea de zi pe care social-democraţii o doreau pentru reunirea plenului Senatului, pe lângă aprobarea iniţiativei Fără penali în funcţiile publice, se mai aflau proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor parlamentare şi respingerea cererii de reexaminare a respectivei propuneri legislative, cerere trimisă de preşedintele Klaus Iohannis. Este pentru a treia oară când reprezentanţii PSD încearcă, fără succes, să lege iniţiativa legislativă a celor de la USR de reglarea disputei cu PNL privind sta­bilirea datei alegerilor parlamentare.

Radu Mihail, liderul grupului senatorilor USR a declarat: "Nu putem lăsa PSD-ul să îşi bată joc de initiaţiva noastră şi a cetăţenilor. Nu ştim exact încotro vor să ducă lucrurile, aşa că nu putem da girul PSD-ului pe acest lucru. (...) Dacă am avut o şansă istorică de a trece «Fără penali în funcţii publice», şansa aceea a trecut. Noi ne-am dorit ca referendumul să aibă loc odată cu alegerile parlamentare. Dacă iniţiativa respectivă ar fi fost aprobată în această săptămână de către Senat, referendumul ar fi fost organizat abia după alegerile parlamentare, ceea ce reprezintă un risc sanitar enorm pe care nu ni-l putem asuma".

Amintim că joia trecută, Biroul Permanent al Senatului nu a întrunit cvorumul necesar pentru a desfăşura şedinţa, programată la ora 12.00. Partidul condus de Dan Barna a acuzat atunci că PSD, PNL şi UDMR au boicotat întrunirea Biroului Permanent.

Tot săptămâna trecută, miercuri, nu a existat cvorum în şedinţa de plen a Senatului în care urma să fie votată in iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice". La şedinţa de plen respectivă au participat fizic doar 58 de senatori, din minimul necesar de 68 pentru cvorum, fapt ce a dus la anularea întrunirii şi la ameninţări din partea senatorilor PSD.

"Ne aflăm într-o situaţie de blocaj a Senatului. Constatăm că în timp ce unii membrii ai Senatului, că sunt sau nu pe lista cu locuri eligibile, îşi fac datoria faţă de cetăţeni şi de partid şi vin la muncă, alţii - o bătaie de joc la adresa acestei naţiuni - sunt absenţi de trei săpătămâni de la lucrările din plen, din comisii, din biroul permanent, dar îşi iau foarte bine indemnizaţia, fără niciun fel de ruşine şi recurg la tot felul de jocuri de doi bani. Eu vă solicit, domnule preşedinte, să instructaţi Secretariatul General să facă o analiză şi să vadă dacă există în regulament posibilitatea să li se taie indemnizaţia chiulangiilor din Senatul României", a spus atunci senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

În replică, liderul USR, deputatul Dan Barna, a precizat:

"Acest Parlament a ratat ocazia de a-şi spăla obrazul cu un minim gest de moralitate. (...) Au blocat iniţiativa «Fără penali»; referendumul nu se va întâmpla pe 6 decembrie. La Camera Deputaţilor a fost votată de toate partidele, aşa, într-o declaraţie de iubire pentru iniţiativa respectivă, dar, când trebuia să avem votul final la Senat, vechile partide au trebuit să-şi dea arama pe faţă".

Senatorii liberali au boicotat respectiva şedinţă de plen deoarece pe ordinea de zi se afla respingerea cererii de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu legea privind stabilirea datei alegerilor parlamentare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. USR se dovedeste a fi aceeasi mizerie de partid. Pana acum, criticau astfel de practici de a nu te prezenta in plen(adica la serviciu), acum , se poate, ei pot.

    INFRACTORI CU DORINTA DE A AVEA STAIF

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb