Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în primele două luni, în termeni nominali, faţă de perioada similar din 2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9%, respectiv cu 14%, arată datele Institutului Naţional de Statistică, informează news.ro.
"Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-28.II.2023, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2022, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 9%, datorită creşterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+36,5%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+28,1%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+19,1%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,3%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+6,2%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+0,6%) şi comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+0,5%)", arată datele INS.
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele două luni, comparativ cu perioada similar din 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 14%.
Februarie 2023 comparativ cu ianuarie 2023
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 8,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+26,8%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+14,3%), comerţul cu ridicata nespecializat (+11,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+11,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,6%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+2,4%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+2%) şi din comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+0,1%).
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2023, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,8%.
Februarie 2023 comparativ cu februarie 2022
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 7,3%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+32,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+30,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,9%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+6,4%).
Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut 4,7%.
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 12,1%.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 10:27)
Daca ar fi fost adevarata statistica INS, atunci Guvernul nu se mai plangea de cea mai mare gaura bugetara din istorie. La radio, acum cateva ore, fostul ministru de finante Ialomiteanu spunea ca bugetul a fost construit gresit, guvernul bazandu-se pe efectul cresterii preturilor, efect observat in 2022, dar care in partea finala a anului si inceputul lui 2023, nu s-a mai simtit. Deci pe primul trimestru din 2023, in care ar fi trebuit sa se vada taxele din sezonul de sarbatori de iarna din 2022, .... foarte slab.
Asta o vedem si noi in magazine, promotii peste promotii, iepurasi de ciocolata si gramezi de pasca sau cozonac ramase nevandute si acum date cu promotii chiar si de 70%.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 10:42)
La inflatie de 15% sa ai crestere nominala de 9%, nu e bine.
Guvernantii au crezut ca ne fura economiile si puterea de cumparare prin inflatie, le creste PIB ul si le scade ponderea datoriilor in PIB, dar acest bumerang lansat de ei ii va lovi curand direct in nas.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 21.04.2023, 14:04)
Si pe noi adica maiales pe noi...