Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de aproximativ 450.000 de euro în cinci zile

Diana Popescu
Companii / 26 aprilie 2016

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 18 - 22 aprilie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 449.000 de euro, adică 1.975.600 de lei, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Au fost depistate 241 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 51 erau din judeţul Cluj, 41 din Arad şi 27 din Bucureşti.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.252.800 de lei din care 860.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 8 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 361 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 722.800 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 43 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Inspectorii de muncă au dispus 4 opriri de echipamente şi sistarea activităţii la 2 locuri de muncă.

"În fiecare an, pe 28 aprilie Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, pentru a promova prevenirea accidentelor şi a bolilor profesionale la nivel mondial. Evenimentul reprezintă o campanie de sensibilizare pentru a focaliza atenţia internaţională asupra tendinţelor emergente în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi cu privire la dimensiunea la nivel global a leziunilor, bolilor şi deceselor legate de muncă. Conform statisticilor OIM anual se produc 2,3 milioane de decese cauzate de accidente de muncă şi boli profesionale. Peste 300.000 de decese se produc anual ca urmare a accidentelor de muncă. Aceeaşi organizaţie estimează că în fiecare zi se produc aproximativ 6.400 de decese ca urmare a accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, iar aproximativ 860.000 de lucrători sunt vătămaţi la locul de muncă. În acest an tema centrală a campaniei este: Stresul profesional - provocare colectivă. Responsabilitatea pentru determinarea măsurilor de combatere a stresului aparţine angajatorului, dar aplicarea şi punerea în practică se face cu participarea şi cooperarea lucrătorilor. 28 aprilie este şi o zi în care mişcarea sindicală din lume comemorează Ziua internaţională a lucrătorilor decedaţi şi răniţi", a declarat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In toate orașele sunt garaje ale unor persoane fizice care unele la vedere, altele la adăpostul porților se desfășoară activități economice de service auto vu una-trei persoane fără înregistrare a muncii sau a veniturilor.Sa cred ca sunt protejați de inspectorii care fac controale?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb