Instituţiile europene au reglementat tarifele de roaming în reţelele mobile

C.P. M.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 17 mai 2007

Instituţiile europene au reglementat tarifele de roaming în reţelele mobile

Propunerea de compromis la care au ajuns instituţiile europene privind reglementarea tarifelor de roaming în reţelele mobile presupune ca tarifele să scadă drastic în folosul cetăţenilor. Ieri reprezentanţii Parlamentului European, ai Comisiei Europene şi ai Consiliului Uniunii Europene au adoptat o propunere comună.

Astfel, cetăţenii români vor putea beneficia de tarife foarte scăzute în cel mai scurt timp posibil, în lipsa acestui compromis reglementarea urmând să urmeze calea unei a doua lecturi, lucru ce ar fi împins adoptarea Regulamentului pentru luna decembrie.

Cele mai importante elemente ale poziţiei de compromis sunt cele referitoare la tarifele care urmează a fi practicate pentru apelurile de voce de către operatorii de telefonie mobilă după adoptarea prezentului Regulament.

Astfel, tariful la preţul cu amănuntul (Eurotarif), cel care va fi plătit efectiv de consumator, nu poate depăşi valoarea de 0,49 euro/ minut + TVA pentru apelurile efectuate, urmând ca aces­ta să scadă în următorii doi ani de aplicare a regulamentului la 0,46, respectiv 0,43 eurocenţi. În ceea ce priveşte apelurile primite Regulamentul prevede tarife de 0,24 euro/minut în primul an, iar în următorii ani de 0,22, respectiv 0,19 eurocenţi.

Tarifele pentru piaţa de gros, aplicabile acordurilor între companii pentru furnizarea de servicii de roaming, au fost fixate la 0,30 eurocenţi pe minut pentru primul an, respectiv 0,28 şi 0,26 euro/minut pentru următorii doi ani de aplicare a Regulamentului. Regulamentul urmează să intre în vigoare în ziua imediat următoare publicării acestuia în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, după adoptarea lui de către Parlamentul European la sfârşitul acestei luni şi de către Consiliul Uniunii Europene pe data de 7 iunie la Luxemburg.

Regulamentul obligă operatorii ca în termen de o lună de la intrarea sa în vigoare să pună la dispoziţia consumatorilor noile tarife pentru serviciile de roaming prevăzute de Regulament şi să îi informeze în privinţa tarifului actual al serviciului de roaming şi despre tarifele prevăzute de noul regulament, urmând ca aceştia din urmă să decidă în termen de 2 luni asupra tarifelor pe care le preferă. Dacă în decursul acestei perioade nu îşi exprimă nicio opţiune atunci consumatorul este trecut automat pe tarifele prevăzute de noul Regulament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb