ÎNTÂMPLĂRI CU PĂCALĂ Preşedintele UCR se dă uluit de generozitatea RCS-RDS

V.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 9 ianuarie 2014

Preşedintele UCR se dă uluit de generozitatea RCS-RDS

Ceva este putred în Panduri, unde RCS-RDS tocmai vrea să achiziţioneze sediul care îi cazează televiziunea de ştiri, Digi24, respectiv să preia fosta fabrică de încălţăminte UCR Bucureşti.

Acţionarului majoritar al UCR (simbol UCRI pe piaţa Rasdaq) a transmis un Comunicat uluitor, afirmând că preţul pe care RCS-RDS îl oferă pentru preluare este peste aşteptările Consiliului de administraţie, afirmaţie cel puţin ciudată într-o relaţie de afaceri. În mod logic, un vânzător urmăreşte să crească preţul şi, cel mult, poate spune că este satisfăcut de tranzacţie. Un vânzător care să spună că nu se aştepta la aşa un preţ bun, mai rar, mai ales că RCS-RDS a ofertat acţionarii UCR cu cel puţin 25 de lei/acţiune, în condiţiile în care preţul pe bursă a fost de 0,5 lei/unitate şi 1,5 lei/unitate, în ultimele două tranzacţii efectuate în octombrie, respectiv septembrie 2013.

"Preţul oferit de SC RCS-RDS este mult mai mare decât expectaţiile optimiste viitoare ale CA", se arată în documentul semnat de Dana Medintu, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Domnia sa continuă elogiul adus RCS-RDS.

Conform documentului, "schimbarea obiectului de activitate poate avea efecte benefice, atât asupra companiei, cât şi asupra angajaţilor, dacă aceştia vor fi reconvertiţi/reangajaţi".

Totodată, "preluarea nu va avea un impact social zonal, deoarece SC UCR SA are un număr de patru angajaţi", se mai specifică în actele publicate.

Deşi vrea 100% din companie, RCS&RDS vizează achiziţionarea a peste 90% din acţiunile obiect al ofertei sau, în caz contrar, cumpărarea ulterioară de acţiuni astfel încât să dobândească peste 95% din acţiunile UCR, ca să poată delista compania.

Daniela-Nicoleta Medintu deţine un pachet de 86,52% din companie, insuficient pentru condiţiile RDS-RCS. Astfel, oricât de "extraordinar" ar fi preţul oferit de RCS-RDS, el nu poate fi încasat fără ca şi alţi acţionari să vândă.

RCS-RDS nu a anunţat şi o dată pentru derularea ofertei.

Potrivit anunţului de ofertă, RCS-RDS vizează schimbarea obiectului de activitate al companiei emitente şi încetarea activităţii principale. De asemenea, în document se mai specifică faptul că reconversia profesională a unora dintre actualii salariaţi este posibilă, dar nu este garantată.

Toată întâmplarea parcă este desprinsă dintr-o poveste cu Păcală, ca atunci când baba nu mai vrea să vândă vaca, după ce îl aude făcându-l reclamă în târg şi lăudând-o că dă trei găleţi de lapte pe zi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. daca ar fi fost proprietatea mea.Doar nu are deschidere la mare, are forma unui recipient care seamana cu o rafinarie si este infima ca marime in comparatie cu Palatul Parlamentului :-) Asa ca daca doamna Gheorghe ar putea fi intrebata cum poate sa-si faca reclama negativa pentru propria firma, speta actuala poate fi benefica:-)

    O vorba din batrani spune : Gura bate...actionarul :)

    Comunicatul este doar un indemn si pentru ceilalti actionari sa vanda, mare lucru.

    Poate totusi gasiti o formulare mai eleganta decat "se da uluit", totusi avem pretentii de presa elevata, nu limbaj de Piata Obor. 

    1. @oreste, mneata nu trebuia sa fii la Pungesti acuma ? Cand ne intalnim sa ne incingem ma baiatule, ca stiu ca te-a invatat badea kumite... Saracul de tine, soacra-ta stie mai multa astrologie decat cerebelul tau retardat... Habar nu ai ce inseamna gaze de sist, dar iesi la razbel cu alti copii, nebatuti de mici... Ce loser :):):)

      probabil ca acest articol este pe gustul dvs, daca ati sarit cu invective abjecte cum sunt cele de mai sus.... inseamna ca asta e nivelul ziarului, n-am ce mai zice

    Sediul ăla face de două-trei ori mai mult decât oferă RCS-RDS pe el, aşa că nu-i de mirare că apar diverşi "uluiţi". Ba prin CA, ba prin presă...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb