Integrisoft Solutions anunţă digitalizarea în ultimii 3 ani a peste 400 de instituţii publice în România

G.D.
Companii / 10 aprilie 2023

Integrisoft Solutions anunţă digitalizarea în ultimii 3 ani a peste 400 de instituţii publice în România

Integrisoft Solutions anunţă implementarea soluţiilor digitale Avansis în peste 400 de instituţii publice din peste 40% din oraşe şi gestionând peste 25% din obligaţiile de plată ale contribuabililor la nivel naţional, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, parte din sistemul integrat Avansis, soluţiile Avansis Online şi Avansis Mobile oferă cetăţenilor acces online şi mobil la informaţii privind taxele şi impozitele (vizualizare plăţi efectuate, declaraţii etc.), pot depune online acte, îşi pot elibera documentele electronice (certificat fiscal, decizii de impunere, certificate de urbanism, autorizări de construire etc.) şi pot comunica online cu funcţionarii publici fără a mai fi necesară deplasarea la ghiseele instituţiilor.

"Putem afirma că în cele mai multe instituţii există o dorinţă clară atât pentru automatizarea activităţii şi eliminarea proceselor redundante, cât şi pentru renunţarea la tradiţionala hârtie. Şi există lideri cu viziune pentru inovaţie care se implică în dezvoltarea comunităţilor pentru a deveni mai productive, mai eficiente, având ca scop final creşterea veniturilor primăriei fără a împovăra contribuabilul conştiincios şi facilitarea la maxim a relaţiei dintre contribuabil şi primărie. Astfel, cel puţin 400 de instituţii publice centrale (autorităţi naţionale, structuri guvernamentale, ministere) şi locale (consilii judeţene, primării, centre educaţionale, spitale) folosesc soluţiile Avansis de digitalizare. Implementarea sistemului integrat Avansis este un succes şi un merit al liderilor instituţiilor dar şi un sprijin real al comunităţilor. Ne bucură atunci când meritele sunt recunoscute şi promovate de cele mai reputate entităţi în domeniu aşa cum recent au fost premiate la Gala Smart City Industry Awards primăriile municipiilor Călăraşi şi Drobeta Turnu Severin. Cele două primării menţionate s-au impus la categoria Smart Governance prin proiecte care asigură sprijinul cetăţenilor celor două municipii şi care au automatizat şi uşurat toate procesele de lucru ale primăriilor." afirmă Simona Ilie, Director de Dezvoltare al Integrisoft Solutions.

Ediţia din 2020 a Digital Economy and Society Index2 (DESI) arată că sub 20% dintre utilizatorii de Internet din România folosesc serviciile de tip e-Government, în timp ce media UE este de 64%. Această publicaţie monitorizează evoluţiile înregistrate de statele membre în domeniul transformării digitale. Şi în ceea ce priveşte folosirea formularelor electronice România înregistrează cel mai mic scor - sub 10 puncte, media la nivelul Uniunii fiind de 63 de puncte. Nici la capitolele servicii publice digitale nu excelăm - 44 de puncte pentru serviciile adresate cetăţenilor (faţă de 75 media UE), respectiv 49 de puncte pentru cele dedicate întreprinderilor (media fiind de 84).

Lipsa aptitudinilor digitale ale personalului din instituţiile publice plasează România pe locul 27 din 28 de state membre UE unde un rol decisiv îl joacă decidentul instituţiei, competenţele acestuia în a înţelege şi a dori să promoveze o cultură bazată pe soluţii digitale.

Deficitele nominalizate de raportul DESI sunt asumate la nivelul administraţiei publice centrale şi adresate prin diverse iniţiative. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prevede prin "Componenta C7: Transformare digitală" o alocare de peste 1,8 miliarde de euro pentru a crea şi dezvolta o "infrastructură digitală coerentă şi integrată la nivelul administraţiei publice din România".

Pentru a uşura şi mai mult relaţia adminstraţie publică - cetăţean, Integrisoft a încheiat în luna martie un parteneriat cu Compania Naţională Poşta Română S.A. pentru generarea deciziilor de impunere şi înştiinţări de plată, generare titluri executorii şi somaţii de plată şi servicii de introducere a datelor legate de confirmările de primire direct în aplicaţia informatică. Astfel, administraţia publică poate trimite cetăţenilor direct din aplicaţiile Avansis toate somaţiile, deciziile de impunere şi înştiinţările de plată direct la contribuabil, acesta fiind înştiinţat cu claritate asupra obligaţiilor pe care le are şi modalităţile prin care le poate onora, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb