"Intel" a lansat procesoarele "Xeon 5.500"

Cosmina Capalău
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 aprilie 2009

Cătălin Moroşanu, Director de vânzări "Intel" România

Cătălin Moroşanu, Director de vânzări "Intel" România

"Intel Corporation", producătorul mondial de procesoare pentru calculatoare, a lansat, ieri, 17 procesoare "Xeon 5.500" pentru servere, destinate clienţilor companii. Acestea fac parte din gama "enterprise", fiind considerate cele mai revoluţionare procesoare "Intel" pentru servere, de la lansarea pe piaţă a procesorului "Intel Pentium Pro", în urmă cu aproape 15 ani.

Potrivit reprezentanţilor companiei, noile cipuri pe segmentul "enterprise" se ajustează automat la niveluri specificate de utilizare de energie, tranzacţii rapide în centre de date şi căutări în baze de date ale clienţilor. În plus, acestea vor juca un rol important în descoperirile ştiinţifice ale cercetătorilor care utilizează sisteme performante, oferind un consum de energie eficient pen­tru reducerea costurilor.

"Intel" se aşteaptă ca, pe măsură ce utilizarea Internetului se extinde, seria de procesoare "Xeon 5.500" să impulsioneze o viitoare transformare a infrastructurii Internetului. În acest sens, companiile din industria high-tech şi-au unit eforturile pentru a atinge obiectivul de a rula aplicaţii de pe hardware şi procesoare opti­mizate.

Platformele bazate pe aceste procesoarele sunt echipate cu de trei ori lăţimea de bandă a memoriei procesoarelor de server din generaţia anterioară, ceea ce înseamnă că administrarea unei mari diversităţi de sarcini de lucru şi condiţii ar putea fi făcută fără efort.

Seria de procesoare "Intel Xeon 5.500" asigură şi îmbunătăţirea automată a eficienţei consumului de energie. Acest aspect include un nivel de consum de energie de numai 10 Waţi în modul "Idle", ceea ce permite o reducere de 50% faţă de consumul înregistrat de produsele din generaţia anterioară în modul respectiv. În plus, noile procesoare au până la 15 stadii automate de operare, care îmbunătăţesc semnificativ administrarea consumului de energie al cipurilor, ajustând consumul de energie al sistemului pe baza fluxului de date în timp real, fără a sacrifica nivelul de performanţă.

Seria de procesoare "Intel Xeon 5.500", cu nume de cod anterior "Nehalem-EP", integrează mai multe tehnologii revoluţionare care îmbunătăţesc radical viteza şi flexibilitatea sistemului, printre care Tehnologia Intel Turbo Boost, Tehnologia Hyper-Threading, power gate-uri integrate şi noua generaţie a Tehnologiei Intel Virtualization (VT), îmbunătăţită prin introducerea "extended page tables", care permit sistemului să se adapteze la o diversitate mare de sarcini de lucru.

Investiţia într-un astfel de procesor poate fi recuperată în doar opt luni

Reprezentanţii "Intel" susţin că, în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, clienţii îşi pot înlocui serverele "Intel Xeon" mai vechi cu cele din seria "5.500", recuperându-şi investiţia într-un interval estimat la numai opt luni.

Se aşteaptă ca, după această lansare, peste 230 de sisteme unice bazate pe seria de procesoare "Intel Xeon 5.500" să fie anunţate de peste 70 de producători de sisteme din întreaga lume. În ţara noastră, sisteme bazate pe noile procesoare pentru servere sunt disponibile în­ce­pând cu data acestei lansări în ofertele producătorilor "Dell", "Fujitsu Siemens Computers", "IBM", "HP", "Maguay" şi "ProSys".

Seria de procesoare "Intel Xeon 5.500" are preţuri cuprinse între 188 şi 1.600 de dolari, pentru cantităţi de o mie de bucăţi. Comparativ, seria de procesoare "Intel Xeon 3.500" cu un singur socket (n.r. conector) are preţuri între 265 şi 970 de dolari pentru aceeaşi cantitate de bucăţi.

În ciuda crizei, "Intel" România face angajări

Cătălin Moroşanu, Directorul de vânzări al companiei, susţine că "Intel" intenţionează să facă angajări în ţara noastră şi în acest an, în ciuda crizei economice. Citat de NewsIn, reprezentantul "Intel" a declarat: "În prezent, la reprezentanţa din România avem 14 angajaţi. Dorim să creştem numărul personalului, în funcţie de cum evoluează afacerile. Oricum, noi nu vom face disponibilizări. Este o mare greşeală să oprim acum afacerile. Ar însemna că, atunci când economia va reporni, nu vei mai pleca din pole position" (n.r. poziţia de start), a conchis domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb