Investiţie de 23 de milioane de lei la Spitalul Judeţean Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 30 mai

Investiţie de 23 de milioane de lei la Spitalul Judeţean Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi continuă seria investiţiilor la Spitalul Judeţean. De dată aceasta valoarea investiţiei se ridică la 23 de milioane de lei, din care 11,6 milioane de lei finanţare nerambursabilă, iar banii vor fi folosiţi pentru refacerea integrală a instalaţiei primare de încălzire şi de furnizare a apei calde şi de modernizare a clădirii în care funcţionează centrala termică a unităţii medicale. Contractul pentru finanţarea europeană a fost semnat miercuri de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

"Mai multă căldură şi energie verde, mai puţine emisii poluante şi costuri reduse. Este ceea ce vom realiza prin implementarea acestui proiect la Spitalul Judeţean. Este vorba despre modernizarea sistemului care asigură încălzirea a aproximativ 100.000 de mp de spaţii medicale - saloane, cabinete, săli de tratament, laboratoare, săli de operaţie şi spaţii tehnice. Vor fi modernizate inclusiv cazanele centralei termice, vor fi instalate 200 de panouri solare şi se vor monta 7 pompe de căldură de înaltă eficienţă termică. Totul va fi integrat într-un sistem modern de monitorizare a parametrilor, asigurând astfel cele mai bune condiţii de încălzire la costuri minime, deoarece vom reduce cu peste 60% consumul actual de energie pentru încălzire. Mai mult, vom asigura temperatura optimă în saloane, eliminând şi riscul de avarii majore, echipamentele actuale având o vechime de 30 - 40 de ani. De altfel, la începutul fiecărui anotimp rece era nevoie de reparaţii majore la aceste instalaţii. În plus, vom consolida şi eficientiza energetic clădirea centralei termice a spitalului. Este prima intervenţie de o asemenea amploare, atât asupra sistemului primar de încălzire, cât şi în ceea ce priveşte consolidarea clădirii centralei termice", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, va fi schimbată şi întreaga instalaţie din tunelul tehnic, cel care face legătura dintre spital şi centrala termică. Licitaţia pentru desemnarea unui constructor a fost demarată deja, astfel încât lucrările să fie demarate cât mai curând posibil.

Finanţarea europeană este asigurată prin Programul Regional Sud - Est 2021-2027.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb