Ioan Rus, propus de Ponta pentru Transporturi

V.B.
Politică / 24 iunie 2014

Actualizare 19:25 Şova va fi purtător de cuvânt PSD

Dan Şova va fi purtător de cuvânt al PSD şi poate reveni în funcţia de ministru după alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta.

Ponta a arătat că Rus este recomandat pentru funcţia de ministru al Transporturilor de experienţa profesională şi politică şi a precizat că prin această nominalizare vrea să transmită un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului şi Transilvania, respectiv că toate proiectele anunţate pentru această regiune vor fi realizate.

------

Premierul Victor Ponta a anunţat în această seară la întoarcerea sa din Israel că îl va propune pe Ioan Rus drept noul ministru al Transporturilor care îl va înlocui pe Dan Şova.

------

Actualizare 18:55 Surse: Ponta a decis să îl nominalizeze pe Ioan Rus pentru ministru al Transporturilor

Premierul Victor Ponta a decis să îl nominalizeze pe Ioan Rus pentru postul de ministru al Transporturilor, după demisia lui Dan Şova, au declarat pentru presă surse oficiale.

Potrivit acestora, propunerea de nominalizare urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu.

Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase.

El a fost ministru de Interne şi în primul Guvern Ponta, instalat în mai 2012, demisionând însă la scurt timp, în august 2012, după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale.

------

Actualizare 15:00 Şova îşi confirmă intenţia de demisie

Dan Şova a confirmat, în urmă cu puţin timp, că intenţionează să demisioneze din funcţia de ministru al Transporturilor, pentru a se implica în campania prezidenţială, aşa cum a anunţat ziarul BURSA.

Domnia sa a declarat: "Vreau să anunţ intenţia mea de a demisiona, de a mă retrage din fruntea Ministerului Transporturilor şi din Guvernul României. Singurul motiv este acela de a mă afla în prima linie a bătăliei electorale care urmează pentru funcţia de preşedinte al României. Aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arăta România în următorii 10 ani. Îmi pasă de direcţia României şi o să fac tot ceea ce-mi stă în putinţă ca, în aceste patru luni până la alegeri, să aducem la Cotroceni un om tânăr, un camarad".

---

Actualizare 14:27 Surse: Ioan Rus, în drum spre Bucureşti, pentru a negocia preluarea funcţiei de ministru al Transporturilor

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus ar urma să preia funcţia de ministru al Transporturilor în locul lui Dan Şova însă doar în anumite condiţii, au declarat, astăzi, surse politice pentru presă.

Potrivit acestora, Ioan Rus se află în drum spre Bucureşti pentru a purta discuţii pentru postul de ministru al Transporturilor.

Aceleaşi surse susţin că Ioan Rus va prelua sau nu postul de ministru al Transporturilor în funcţie de ţintele pe care le-ar avea de atins ca ministru.

-----

Update 11:32 Surse: Rus, Teodorovici şi Stroe, în cărţi pentru înlocuirea lui Şova

Foştii miniştri de Interne Ioan Rus şi Radu Stroe, precum şi actualul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, sunt favoriţi pentru înlocuirea lui Dan Şova, în eventualitatea demisiei acestuia de la şefia Transporturilor, au declarat surse politice pentru ziarul BURSA.

---

Dan Şova ar putea renunţa la funcţia de ministru al Transporturilor pentru a se ocupa de campania prezidenţială a lui Victor Ponta, scriu surse din presă, dar, întrebat, ieri seară, la un post TV, despre acest lucru, demnitarul a dat un răspuns evaziv.

Domnia sa a afirmat: "Nu pot nici să confirm, nici să infirm. Am spus: < nu confirm, nu infirm >. Am spus că e o informaţie pe care nu pot să o confirm. E complet neimportant. Insistaţi degeaba. Nu am ce să vă spun. Nu stiu ce credeţi dumneavoastră că se va întâmpla".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Era normal sa se intample asta . Si-a dat seama ca este paralel cu domeniul si mai mult , a realizat ca epoca spagarelilor este spre apus , cu DNA la orizont in permanenta .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb