IOHANNIS: "Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă"

J.P.
Politică / 19 noiembrie 2020

"Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că economia României îşi revine, dar "finanţele publice au rămas puţin în urmă".

"Revenirea în 'V' este o realitate, este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi. Însă, despre ce vorbim aici, când avem deficit. Economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să ştrangulăm această revenire, dimpotrivă, vrem să încurajăm economia să crească mai mult şi mai repede. Exact pentru acest obiectiv au fost tot amânate anumite plăţi care trebuiau făcute la bugetul de stat, şi, pe de altă parte, au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare. În condiţiile revenirii economiei, noi totuşi am permis firmelor să nu-şi plătească acum, repede, toate dările. Deci, banii la buget nu s-au încasat, pe de altă parte este evident că aceste programe absolut necesare de sprijin, în diferitele sectoare ale economiei, se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget. Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă şi pentru a putea onora toate plăţile - salarii, pensii, programe de sprijin în economie - este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic, trebuie să recunoaştem, deficitul, dar sunt bani bine investiţi", a spus Iohannis, după vizita la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice, efectuată împreună cu vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educaţiei, Monica Anisie şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Tovarasa Ceausescu E.Iohannis,tocmai ce i-a anuntat azi pe romani ca economia inca mai misca dar finantele au sucombat.Aceste lucruri le-a spus in momentul in care a vizitat un Institut de Cercetari,unde a facut o vizita de lucru si dupa ce le-a dat INDICATII pretioase cercetatorilor le-a prezentat o inventie de a lui mai ceva ca si inventiile lui Edison.Inventia,se intituleaza Cum sa bagi o Tara in Faliment.Cercetatatorii,si-au luat angajamentul ca in viitorul cincinal,vor face tot posibilul sa descopere si ei ceva,care sa fie insa nu pentru uz intern,ci pentru nemti.!

    1. Economia creste dar nu nproduce ,suntem in progres dar saracim.Iohanis ar fi trebuit sa fie presedintele germaniei.Nemtii ,produc cheltuiesc fara ajutorul presedintelui care culmae nu are partidul sau,Nu pot sa-i inteleg cum se mdescurca.

    Intr-adevar, nea' Plavane! Economia revine........in faliment! Insa finantele publice, nu ca "au ramas putin in urma", dar vin exclusiv din imprumuturile masive ale Potaii turbate, Cîțu , restul imprumuturilor fiind exclusiv pt spagile, salariile astronomice si comisioanele clientelei PNLeprelor!

    Coborâți cu picioarele pe pamant

    Cresterea economica a Romanie este la jumatate din media UE . Romania creste cu putin peste 5 % (fata de perioada de inchidere din Aprilie nu anualizat!) iar media UE este peste 12%. In felul asta ne indepartam de UE nu ne apropiem iar nesimtitul asta o prezinta ca pe o victorie. Are suficienti prosti care il cred. Drama este ca nu avem alternative la liberali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb