IOHANNIS: "Foarte multă lume doreşte să se vaccineze"

J.P.
Politică / 19 ianuarie 2021

"Foarte multă lume doreşte să se vaccineze"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo din Capitală, în curs de operaţionalizare, că foarte multe persoane doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 şi a anunţat că zilele acestea foarte multe centre de vaccinare din ţară vor începe să funcţioneze, conform Agerpres.

"Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi cum în săptămânile şi lunile următoare vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare", a spus şeful statului.

El a arătat că la centrul de vaccinare contra COVID-19 de la Romexpo, care va începe să funcţioneze în această săptămână, vor putea fi vaccinate 3.000-4.000 de persoane pe zi.

"În această săptămâna, deja, centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată ţara încep în aceste zile să funcţioneze. Vor creşte gradul, capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că pe lângă vaccinare trebuie respectate cu stricteţe măsurile impuse.

"Vreau şi cu această ocazie să atrag atenţia publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi, este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţă normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricţiile, pe cealaltă parte, un număr importat - 60-70% din populaţie trebuie să fie vaccinată şi atunci, dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală", a mai declarat Iohannis.

La Romexpo au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, schimbarea destinaţiei a 12 spaţii în centre de vaccinare împotriva COVID-19. Între cele 12 spaţii se numără şi Complexul Expoziţional Romexpo - cu 12 centre şi 64 puncte de vaccinare.

Preşedintele Iohannis a mai vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Foarte multă lume doreşte să se vaccineze"

    Vorba personajului Alexandru Lapusneanu: "Prosti, dar multi" ! Din pacate! Destui romani cred ca pericolul acestor noi tipuri de vaccinuri sta in reactiile imediate vaccinarii! Fals, caci acele reactii vor fi doar ca o picatura intr-un ocean pe langa ce va urma! Pentru ca atunci cand se va aparea efectul modificarii informatiei ARN , conform mecanismului vaccinului(dupa 2,3,4 ani, depinde cum e setat; cei care l-au creat stiu foarte bine termenul) acesta va cuza declansarea in cascada a unor boli autoimune in corpul vaccinatilor, care in urma durerilor inimaginabile, se vor spanzura de primul copac sau stalp iesit in cale!  

    Campania de vaccinare e un fiasco, de asta tăietorii de panglici au ieșit la aer..

    Când va afla lumea că nu există vaccin nu se va mai vaccina deloc. 

    Eu zic sa o lasam mai moale cu acest vaccin , se pare ca nu este asa de eficient si este mortal pentru batranii peste 75 de ani.

    Prima data când cu mare SCIRBOS îți dau dreptate. Multa lume vrea sa se vaccineze TU, GAY TAI DE LA BRUXELLES LA CARE LE EȘTI W. C. U PUBLIC și DISTRUGĂTOARE A EUROPEI care din cauza ei sa SINUCIS NEVINOVATA SOȚIE A LUI HELMUT KOHL, TIRFO, ZBIRCITA DE MERKEL. Ia SUPTPULELE PINA la lăsat INVALID IN CĂRUCIOR. JISPO dute și fă-ți prăjituri cu prune și lasă-ne dar sa ți ei CRIMINALUL ASTA HITLERIST CU TINE ELTON JOH(N) ANUS care a DISTRUS ROMÂNIA, ECONOMIA ȘI A COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV. BLESTEMATE, SPURCACIUNII SLUGII ALE LUI ANTI CRISTI MAI AVEȚI PUȚIN ȘI DOMNIA VOASTRĂ SATANISTA HITLERISTA SE VA TERMINA ȘI VA VA AȘTEPTA ÎN VECI VECILOR FOCUL IADULUI CA TARE ÎL MAI MERITAȚI.

    Dle Iohannis, vă rog tineti-l la distanță pe acest ciuriburi agitat numit rareș bogdan ( cu litere mici) Acum face sluj pe lângă d-voastră ,si probabil vă place cum se gudura dar,...a pupat si alte maini ! Slugarnicii trădează usor !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb