IOHANNIS: "România e o ţară cu o luptă anticorupţie dusă cu determinare, chiar dacă unii politicieni nu s-au împăcat cu acest gând"

A.C.
Politică / 28 septembrie 2017

"România e o ţară cu o luptă anticorupţie dusă cu determinare, chiar dacă unii politicieni nu s-au împăcat cu acest gând"

Actualizare 13:23 Tăriceanu: "Iohannis este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat astăzi că şeful statului Klaus Iohannis se face că nu vede deficienţele din funcţionarea instituţiilor care alcătuiesc statul de drept din ţara noastră şi "patronează un sistem de putere corupt".

Tăriceanu a menţionat, într-o conferinţă de presă la Senat: "În România, în momentul de faţă, avem serioase deficienţe în privinţa funcţionării instituţiilor care alcătuiesc statul de drept. Sunt abuzuri incredibile care sunt aduse în atenţia publică de presă (...), sunt oameni care şi-au luat inima în dinţi, cum se spune, şi au început să vină să mărturisească avatarurile prin care au trecut sau nelegiuirile care se petrec în instituţiile în care au funcţionat şi preşedintele întoarce capul şi spune «eu nu văd lucrurile acestea». Evident că le vede, dar nu vrea să le recunoască pentru că situaţia îi foloseşte. Până la urmă, el este cel care patronează acest sistem de putere corupt din România".

Întrebat cum vede afirmaţiile preşedintelui potrivit căruia cei care au probleme cu legea să nu facă parte din Guvern, Tăriceanu a spus că Iohannis este şi el om politic, care s-a bucurat de prezumţia de nevinovăţie când a fost ales preşedintele României.

Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut: "Când aud declaraţiile astea am de multe ori senzaţia că printre noi, am o revelaţie aşa, că printre noi s-a coborât Duhul Sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul Sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie, de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României", a susţinut.

Tăriceanu l-a acuzat totodată pe preşedintele ţării că doreşte "ca actualul Guvern să fie destrămat" şi înlocuit de un guvern tehnocrat în perspectiva alegerilor din 2019.

Călin Popescu-Tăriceanu a conchis: "Am putea la un moment dat să ne trezim cu astfel de cereri pe diferite hotărâri de guvern pentru toţi membrii Guvernului. Stau şi mă întreb dacă nu cumva chestiunea asta i-ar conveni domnului preşedinte, ca actualul Guvern să fie destrămat, primul ministru, practic, să fie nevoit să îşi dea demisia şi să mai ne trezim încă o dată cu un guvern de tehnocraţi, pentru că se apropie alegerile prezidenţiale din 2019. Dacă până mai ieri - alaltăieri poate aveam nişte mici dubii că ăsta e planul pe care îl urmăreşte, astăzi, după declaraţiile de astăzi şi de acum două zile, nu mai am niciun dubiu. Preşedintele sapă cu râvnă la fundaţia acestui guvern, care e majoritatea parlamentară şi nădăjduieşte să o dea jos".

(A.C.)

-----

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că România este o ţară stabilă şi sigură, cu democraţie consolidată şi o luptă anticorupţie dusă cu determinare şi cui rezultate foarte bune, "chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând", potrivit unei surse din presă.

Preşedintele Iohannis a susţinut o alocuţiune în cadrul evenimentului "United Way Roundtable On Philanthropy", informează sursa.

Preşedinte ţării a menţionat, citat de News.ro, la începutul discursului său: "Afirm fără reţineri că România este o ţară stabilă şi sigură atât pentru cetăţenii săi, cât şi pentru partenerii noştri internaţionali. În aproape trei decenii de la căderea comunismului, am devenit membri importanţi ai Uniunii Europene şi ai NATO, iar astăzi suntem un furnizor de securitate şi stabilitate în regiune. Mai mult, România este o ţară cu o economie în expansiune, care devine un pol de atracţie pentru mulţi investitori români şi străini. Avem o democraţie din ce în ce mai consolidată, cu o luptă anticorupţie pe care o ducem cu determinare şi cu rezultate foarte bune, chiar dacă unii politicieni încă nu s-au împăcat cu acest gând. Credem că eliminarea flagelului corupţiei este o condiţie esenţială pentru a construi o societate dreaptă, cu o distribuţie echitabilă a resurselor între cetăţenii săi. Nu vreau să intru prea mult în detalii, dar am ţinut să menţionez aceste chestiuni pentru că România dispune de resursele necesare pentru a deveni un stat mai puternic şi mai prosper".

Conform sursei, preşedintele a vorbit apoi despre fundaţia românească United Way, care are un impact major în comunităţile defavorizate din ţara noastră.

De asemenea, Klaus Iohannis şi-a exprimat convingerea că Proiectul "România Educată", pe care l-a lansat la începutul mandatului său, este instrumentul care va furniza soluţii predictibile şi durabile la o serie de probleme actuale, se mai arată în sursă.

Preşedintele a adăugat: "Pentru mine, educaţia trebuie să fie nucleul societăţii româneşti şi, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanţă, talent, onestitate şi integritate, dar şi de guvernanţi care să îşi dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educaţional din România este în continuare îngrijorătoare şi nu putem spune că astăzi el oferă şanse egale tuturor. Am convingerea însă că proiectul «România Educată» va reuşi să furnizeze o abordare integratoare, complexă şi coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem".

Potrivit sursei citate, preşedintele a subliniat că educaţia nu se face de una singură şi nu este responsabilitatea exclusivă a şcolii, fiind nevoie de părinţi implicaţi în acest proces, care să conştientizeze importanţa pe care o formă de învăţământ o are în viaţa copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutaţi, sprijiniţi şi motivaţi pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor.

"Educaţia de calitate pentru toţi este dezideratul nostru comun şi toţi cei implicaţi trebuie să îşi asume responsabilitatea în desăvârşirea lui", a mai spus Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. deocamdata dosar de corupt ai mata, taricene. Cit priveste opiniile despre democratie si toate alte cele , sunt prafuite , demagogice

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb