Iohannis s-a consultat cu reprezentanţii societăţii civile

Ioana Dogaru
Politică / 6 noiembrie 2015

sursa foto: Facebook/ Vlad Ursulean

sursa foto: Facebook/ Vlad Ursulean

Şeful statului a promis că va merge în Piaţă

Lista cu reprezentanţii societăţii civile la consultări

--------------

Actualizare 18:41 Sorin Ioniţă: "Iohannis nu pare foarte entuziast de ideea anticipatelor"

Preşedintele Klaus Iohannis nu pare foarte entuziasmat de ideea anticipatelor, a apreciat astăzi, într-o postare pe Facebook, Sorin Ioniţă, unul dintre reprezentanţii societăţii civile care a participat la întâlnirea cu şeful statului de la Palatul Cotroceni.

"Ce nu s-a discutat: nume sau profil de premier, nu-i treaba noastră. Ce am aflat: mai face o rundă de consultări cu partidele săptămâna viitoare, nu face nominalizări acum; în general e gradualist, ţara nu se poate reforma de azi pe mâine, bla bla (aici m-am cam plictisit); nu pare foarte entuziast cu anticipatele. Personal nu-s foarte fericit cu ultimul punct, dar aici e diversitate de păreri oricum", a scris Sorin Ioniţă, reprezentant al Expert Forum.

El a precizat că reprezentanţii societăţii civile i-au cerut preşedintelui să vină în Piaţa Universităţii, iar acesta a răspuns că va veni, însă nu a precizat când.

"Teme ridicate de mulţi au fost ca: preşedintele să vină în piaţă (va veni, dar nu ne spune dinainte când); data viitoare să fie vot online pentru reprezentanţi civici, pe pagina lor, pentru ca lumea să opteze (...); ne enervează serviciile şi avem diverse idei să le mai reducem din puteri, să demilitarizăm politica", a scris Sorin Ioniţă.

(A.L.)

------------

Actualizare 18:31 Adrian Despot: "Cele mai multe dintre doleanţele noastre au fost exprimate; m-am întors cu speranţă"

Liderul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, mărturiseşte faptul că s-a dus astăzi la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis "din respect pentru oamenii din stradă şi faţă de instituţia prezidenţială" şi spune că s-a întors de la Cotroceni "cu speranţă".

"Am fost la Cotroceni la prima rundă de consultări. Am fost invitat de către Preşedintele Klaus Iohannis şi am considerat că trebuie să fiu acolo, din respect pentru oamenii din stradă şi faţă de instituţia prezidenţială. Deşi niciunul dintre participanţi nu s-a autoproclamat "reprezentant al străzii", cele mai multe dintre doleanţele noastre au fost exprimate! M-am întors cu Speranţă", a scris Adrian Despot pe pagina personală de Facebook.

(A.L.)

-----------

Actualizare 16:29 Liviu Mihaiu: "Preşedintele ne-a spus că dacă vrem o clasa politică să ne implicăm, că ne va lua parteneri"

Liviu Mihaiu, realizator TVR şi reprezentant Salvaţi Dunărea şi Delta, a declarat, la ieşirea de la întâlnirea cu şeful statului, că au fost invitaţi să formeze un nou corp al clasei politice, realizatorul TV fiind de părere că acum "este momentul cel mai bun".

"Preşedintele a promis că va veni în piaţă, nu se ştie când. 20 de organizaţii din majoritatea domeniilor societăţii au fost reprezentate la consultări. A fost o discuţie excepţională. Am cerut ceea ce am cerut şi în 1990, şi în 2015, şi în 2012: depolitizarea şi demilitarizarea statului, reforma radicală a statului", a spus Liviu Mihaiu.

Mihaiu a explicat că "I-am cerut preşedintelui să regândească în termeni pragmatici de eficientă şi constituţionali un nou stat care să fie mult mai eficient. S-a discutat cazul Avocatului poporului, să fie totalmente depolitizat. I-am cerut preşedintelui să facă din societatea civilă un partener oficial şi nu de catastrofă, cu 6 luni înainte de alegeri. S-a discutat despre dezastrul accesării fondurilor europene, va fi un dezastru dacă nu se va schimbă acest lucru în mod urgent."

Mai mult, Liviu Mihaiu a precizat că preşedintele Klaus Iohannis le-a propus să se implice, să formeze un nou grup al clasei politice. "Preşedintele ne-a spus că dacă vrem o clasa politică să ne implicăm, că ne va lua parteneri. Dacă doar strigăm şi va fi această clasa politică, lucrurile vor fi aceleaşi. Ne-a invitat la modul cel mai vehement să venim să formăm un nou corp al clasei politice. Există două moduri de a te implică: din societatea civilă, asta e în afară sistemului, şi în interoriul sistemului. Putem să provocăm amendamente la o lege, putem să avem o lege a alegerilor mai bune, însă o reforma profundă a administraţiei nu se poate face decât din interior. Preşedintele ne-a invitat în partide, nu în actualele partide, ci să facem altele noi. Este momentul cel mai bun."

(A.L.)

-----------

Actualizare 16:29 Nicuşor Dan: "Nu trebuie să ne grăbim să numim un premier"

Nicuşor Dan, preşedintele partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul, a declarat că a propus un acord politic pe nişte teme care să vină din partea oamenilor. Aceste propuneri ar urma să fie centralizate şi să reprezinte baza acordului.

"Trebuie să avem un acord politic. Nu trebuie să ne grăbim să numim un premier. Trebuie să avem un acord politic pe nişte teme. Am recomandat preşedintelui că propunerile oamenilor să fie centralizate de preşedinţie, ca să fie la baza acestui acord politic", a afirmat Nicuşor Dan.

(S.A.)

--------------

Actualizare 16:15 Iohannis: "Am promis că voi merge în piaţă, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că a promis reprezentanţilor societăţii civile şi ai "străzii" că va merge în piaţă, la protestatari, dar a precizat, că nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru a nu face din acest lucru un eveniment mediatic.

"Am primit multiple invitaţii de a merge în piaţă şi am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici măcar ziua, pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment mediatic. Liderii politici au înţeles că e nevoie de mai mult de o schimbare de guvern. Toţi au înţeles că strada aşteaptă schimbări majore", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a mai declarat: "Am ascultat oameni care au venit cu idei foarte bune, concepte şi abordări pe care le voi prelua şi le voi duce spre partidele politice. În discuţia cu reprezentanţii societăţii civile am aflat că aşteptările sunt multiple. Nu este nevoie de o simplă schimbare de guvern, ci de o schimbare complexă în politica românească. Toţi aşteaptă să iasă în faţă politicieni noi, care nu au avut de a face cu corupţia".

De asemenea, preşedintele a mai precizat că nu a venit nimeni cu o propunere de prim ministru. "Este o noutate. Nu a venit nimeni cu idei fixe la consultări, toţi au venit cu multă deschidere spre găsirea unor soluţii. Cu fiecare grup în parte am convenit câteva lucruri. O singură rundă de copnsultări de data aceasta nu este suficientă. Nu este suficient un nume. A veni cu un nume e relativ simplu. Ceea ce vrem să facem este să ne înţelegem asupra unei abordări. S-au vehiculat mai multe variante. Concluzia mea din prima rundă de consultări e că majoritatea liderilor politici sunt dispuşi să discute despre alegeri anticipate, despre un guvern tehnocrat, dar aproape nimeni nu e dispus să discute despre un guvern politic. Trebuie să se înţeleagă partidele politice asupra unui program minimal. Sunt optimist. Voi convoca o nouă rundă de consultări la începutul săptămânii viitoare. Poate până la sfârşitul săptămânii viitoare voi avea o concluzie cu care să vin în faţa publicului."

(S.A.)

-------------

Actualizare 14:36 Dragnea: "Vii repede şi spui că vrei alegeri anticipate. De ce? Ca să dea bine la public?"

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că alegerile anticipate pot fi organizate cel mai devreme pe 5 aprilie anul viitor, iar până atunci treburile ţării vor fi gestionate de un guvern interimar cu atribuţii limitate, transmit surse din presă.

"Sunt de acord să avem o abordare mult mai echilibrată, mult mai înţeleaptă. Vii repede şi spui că vrei alegeri anticipate. De ce? Ca să dea bine la public? Eu zic că trebuie să fim responsabili. Totuşi ţara asta trebuie ţinută sub control. Avem nişte parteneriate strategice importante cu Statele Unite, nişte angajamente economice şi financiare cu parteneri importanţi şi nu vreau să mă joc cu vorbele. Vorbim de alegeri anticipate care se pot organiza în 5 aprilie să zicem, cel mai devreme, în ideea în care respectăm Constituţia, pentru că eu înţeleg şi e firesc că suntem toţi revoltaţi că alegerile trebuie să fie respectate", a afirmat Dragnea, la sediul PSD.

"Dacă preşedintele şi celelalte forţe politice ajung la concluzia că trebuie să facem alegeri anticipate şi să ţinem acest guvern interimar până în aprilie o să discutăm, dar eu cred că trebuie să cumpănim mult mai bine - obiectivele solicitate de societate pot fi atinse mai bine cu un guvern interimar şi instabil până în aprilie sau pot fi atinse dacă, cu foarte mută cumpănire, se instalează un guvern de tehnocraţi, cu oameni foarte bine pregătiţi, care să înceapă să facă lucruri, fără a mai vorbi de faptul că vine iarna, o iarnă care s-ar putea să fie foarte grea pentru România şi unde trebuie luate foarte multe decizii. Un guvern interimar poate să genereze o lipsă de implicare a multor instituţii şi poate să genereze o lipsă de implicare a multora care lucrează în instituţiile respective, pentru că există instabilitate la vârful guvernului", a completat Dragnea.

(A.L.)

-------------

Actualizare 13:59 Iohannis: "E o întâlnire atipică, în vremuri deosebite"

Consultările preşedintelui Iohannis cu reprezentanţi ai societăţii civile au început, şeful statului spunându-le acestora, la începutul discuţiilor, că este o întâlnire atipică, în vremuri deosebite, declanşată de tragedia din clubul Colectiv, transmit surse din presă.

"Tragedia care a avut loc în clubul Colectiv a fost un declanşator foarte puternic pentru o adevărată revoltă, pentru o mişcare care a dus la căderea Guvernului. Eu cred că mişcarea cu care avem acum de a face este considerabil mai mult decât o schimbare de Guvern. Este o schimbare de paradigmă", a declarat Iohannis, după ce i-a primit pe membrii delegaţiei.

Preşedintele a mai afirmat că oamenii aşteaptă acum, pe bună dreptate, o schimbare a modului în care se face politică, iar consultările cu societatea civilă au un rol important în această chestiune.

Delegaţia este formată din 20 de membri ai societăţii civile, ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Universităţii: Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicuşor Dan ( Asociaţa Salvaţi Buucreştiul), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii) Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta), Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar ( Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura), Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GSD), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoş Slavescu, medic, Octavian Berceanu.

(S.A.)

-----------

Nicuşor Dan, Liviu Mihaiu, Sorin Ioniţă, Laura Ştefan, Adrian Despot, printre cei care au fost invitaţi pentru consultări la Cotroceni de la ora 13:00

Actualizare

Administraţia Prezidenţială a selectat doar 20 de persoane din cele 5.520 de solicitări venite din partea societăţi civile şi a protestatarilor din stradă pentru consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse din cadrul Admnistraţiei Prezidenţiale citate de Adevărul.

Doi dintre cei care vor reprezenta societatea civilă sunt Sorin Ioniţă, expert în reforma admnistraţiei publice, şi Cătălin Drulă, de la Asociaţia Pro Infrastructura.

Printre aceştia se mai numără şi Liviu Mihaiu, activista anticorupţie Laura Ştefan, Nicuşor Dan, preşedinte al asociaţiei Uniunea Salvaţi Bucureştiul, Tudor Benga, Edmond Niculuşcă, membru şi reprezentant Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) - alături de care va merge coaliţia de ONG-uri formată din: Expert-Forum (Efor), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi Asociaţia Pro Infrastructură -, Oana Băluţă, conferenţiar la SNSPA.

Pe paginile de Facebook ale lui Nicuşor Dan şi Liviu Mihaiu apare următorul mesaj cu o listă de revendicări:

"În urma centralizării celor 5000 de propuneri primite la Cotroceni, am fost invitat să particip la consultările de astăzi de la ora 13:30.

Va cer opinia atât asupra participării cât şi asupra revendicărilor. Sunt tentat să merg (fără a mă erija prin asta în reprezentant al manifestanţilor) şi să propun:

0. Această consultare nu trebuie să fie despre alegerea unui prim ministru, ci despre un acord politic naţional pe câteva subiecte cheie. Pentru asta, este necesară o nouă rundă de consultări cu societatea civilă, anunţată cu câteva zile înainte.

Modificarea sistemului electoral prin:

1. Eliminarea obstacolelor din Legea partidelor pentru funcţionarea partidelor locale

2. Alegerea primarilor şi preşedinţilor de CJ în două tururi de scrutin

3. Implementarea sistemului electronic pentru monitorizarea votului multiplu.

4. Acord politic naţional pentru siguranţa clădirilor.

5. Instituirea unui sistem electronic centralizat pentru dezbaterea publică a tuturor actelor normative emise de toate autorităţile publice.

6. Instituirea unui sistem electronic centralizat pentru transparentizarea cheltuielilor publice ale tuturor autorităţilor publice (facturi, contracte, bugete) în conexiune cu un SEAP reformat.

7. Publicarea on-line a tuturor hotărârilor judecătoreşti şi acces on-line la propriul dosar.

8. Constituirea la Cotroceni a unor comisii mixte guvern - societate civilă pe domenii de specialitate, cu întâlniri periodice.

9. Demiterea Avocatului Poporului şi numirea unui Avocat al Poporului recunoscut de societatea civilă.

10 Demiterea CNA şi numirea unei CNA recunoscută de societatea civilă".

Adrian Despot a confirmat că va merge la Cotroceni, transmiţând următorul mesaj pe reţeaua virtuală de socializare Facebook: "Am fost invitat la Cotroceni de către Preşedintele Iohannis. În continuare consider că nu sunt persoana potrivită însă, în spiritul respectului faţă de democraţie şi simbolurile acesteia, voi fi acolo".

Gheorghe Piperea: "Statul este în criză, ba chiar în insolvenţă morală"

"Statul român este în criză, ba chiar în insolvenţă morală, motiv pentru care Statul român are nevoie în fruntea să de un manager de criză", transmite avocatul Gheorghe Piperea printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta notează:

"Iată ce aş propune eu pentru discuţia de la Palatul Cotroceni:

1. prioritizarea educaţiei şi a sănătăţii publice ca obiective fundamentale ale Statului român pe următorii 25 de ani;

2. reorientarea cheltuielilor publice ale Statului român exclusiv către sarcinile sale esenţiale: educaţie, sănătate publică, ordine şi siguranţă publică, justiţie, apărare naţională, infrastructură critică;

3. concentrarea eforturilor Statului şi ale autorităţilor publice pe protecţia consumatorilor, pentru reconstrucţia economică a clasei de mijloc a României;

4. fiscalizarea profiturilor excepţionale ale corporaţiilor financiare şi a «pierderilor» generate de exportul din România a profitului, pentru combaterea capitalismului de pradă;

5. realizarea practică a principiului din Constituţie după care dreptatea este o valoare fundamentală a Statului român, mai ales în cazurile grave de abuz de putere economică şi administrativă.

Pentru că aceste obiective să poată fi atinse este nevoie de voinţă şi de independenţa decizională. Pentru a putea avea independenţi în Parlament, ar fi nevoie, că de urgenţă, condiţia zecilor de mii de semnături necesare candidaturii unor independenţi, să fie eliminată din lege".

(A.C.)

---------------

Actualizare 12:21 Asociaţia "România Fără Ei": "Preşedinţia României arată aceeaşi lipsă de respect cu care ne-a obişnuit actuala clasă politică"

Asociaţia "România Fără Ei" susţine, într-un comunicat cu privire la invitaţia adresată de către preşedintele Klaus Iohannis "reprezentanţilor" societăţii civile, că Administraţia Prezidenţială demonstrează lipsă de respect şi profesionalism prin modul în care a organizat aceste consultări.

"Apreciem invitaţia adresată de către preşedintele României dl. Klaus Iohannis "reprezentanţilor" societăţii civile şi manifestanţilor din Piaţa Universităţii pentru consultări publice.

Regretăm însă maniera lipsită de profesionalism prin care Administraţia Prezidenţială a organizat aceste consultări, prin comasarea ad-hoc a tuturor potenţialilor interlocutori într-un interval de timp extrem de restrâns ce face imposibilă orice fel de dezbatere reală.

Considerăm că prin această abordare Preşedinţia României arată aceeaşi lipsă de respect faţă de cetăţean cu care ne-a obişnuit actuala clasă politică", se arată în comunicat.

"Prin urmare suntem nevoiţi să refuzăm participarea la acest simplu exerciţiu de imagine al dl. preşedinte Klaus Iohannis ce ţine loc unei consultări democratice reale şi necesare.

Îl invităm pe dl Preşedinte în Piaţa Universităţii pentru a cunoaşte oamenii şi revendicările lor", se mai precizează în sursa citată.

(A.L.)

---------

Actualizare 11:51 Oprea: "Susţinem alegerile anticipate"

Vicepremierul demisionar Gabriel Oprea a declarat, după consultările de la Cotroceni, că UNPR sprijină alegerile anticipate şi orice formulă de Guvern pe care o va propune preşedintele Klaus Iohannis.

"UNPR îl sprijină pe preşedintele României. I-am transmis (n.r.preşedintelui) întreaga disponibilitate", a declarat Gabriel Oprea, în urma discuţiilor cu Klaus Iohannis.

Totodată, Oprea a anunţat la Palatul Cotroceni că secretarul de stat Ilie Botoş va prelua conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

"Prin depunerea mandatului de către Victor Ponta, întregul guvern este demisionar. Vă informez că la comanda Ministerului Afacerilor Interne se află generalul magistrat Ilie Botoş", a precizat Oprea.

(A.L.)

--------

Actualizare 11:08 Selecţia reprezentanţilor societăţii civile care se vor întâlni vineri cu preşedintele, în curs de finalizare

Administraţia Prezidenţială anunţă că este în curs de a finaliza procedura de selecţie a reprezentanţilor societăţii civile care se vor întâlni vineri cu preşedintele Klaus Iohannis.

Conform unui comunicat de presă, selecţia se face pe baza propunerilor primite în cursul zilei de joi.

Sursa citată precizează că pe adresa consultari@presidency.ro au sosit, până la termenul anunţat, 5.520 de mesaje, în care sunt propuse una sau mai multe persoane cu grad ridicat de reprezentativitate din partea manifestanţilor, precum şi din partea ONG-urilor.

------

Actualizare 10:57 Patru asociaţii vor să participe la consultările preşedintelui cu societatea civilă

Grupul Clienţilor cu Credite în CHF, Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, Asociaţia Parakletos şi Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să participe la consultările anunţate de şeful statului cu societatea civilă la Cotroceni, prin intermediul unei scrisori deschise către şeful statului.

Cele patru asociaţii menţionează în scrisoarea adresată preşedintelui că salută iniţiativa şefului statului de a se consulta cu societatea civilă, privind gestionarea situaţiei recent apărute în viaţa politică şi socială a ţării.

În scrisoarea dată publicităţii, asociaţiile menţionate solicită: "O scurtă întrevedere, în conformitate cu iniţiativa lansată de preşedintele ţării, astfel încât punctul de vedere al celor peste 40.000 de oameni pe care-i reprezentăm să poată fi cunoscut, pentru ca riscul producerii de drame într-un număr semnificativ de familii de români să se reducă şi pentru ca traiul zilnic al debitorilor şi familiilor lor, inclusiv al copiilor, să se reapropie de normal".

Participanţii nominalizaţi pentru întrevederea cu preşedintele sunt: Cătălin VOIVOZEANU, reprezentant al Grupului Clienţilor cu Credite în CHF (GCCC), conf. univ. dr. Costel STANCIU, preşedintele şi reprezentantul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România), profesor universitar Gheorghe PIPEREA, fondator al SCA "Piperea & Asociaţii" şi personalitate de renume a domeniului legal românesc, cu experienţă profesională de peste 20 ani în domeniul juridic, reprezentant al Asociaţiei Parakletos şi Alin-Eugen IACOB, finanţist şi jurnalist financiar, membru al FSUG (grup de experţi de pe lângă Comisia Europeană) şi al Banking Stakeholder Group (de pe lângă Autoritatea Bancară Europeană), unde reprezintă interesele utilizatorilor de servicii financiar-bancare, preşedinte şi reprezentant al Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

------

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta vineri cu reprezentanţii UNPR, ALDE şi cei ai societăţii civile pentru găsirea unei soluţii după demisia din funcţie a premierului Victor Ponta.

Consultările sunt programate să înceapă la ora 11,30 - UNPR, iar la ora 12,30 - ALDE.

Într-o declaraţie de presă susţinută joi, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, pe lângă discuţiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, va avea consultări şi cu societatea civilă.

Preşedintele Iohannis a spus: "Am decis ca, în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru astăzi şi pentru mâine, să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. Este important pentru mine şi doresc să le cunosc părerile şi opţiunile".

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale cu largă recunoaştere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, iar pe manifestanţi să facă propuneri în acest sens până joi seara.

Într-un comunicat de presă, Administraţia prezidenţială a precizat: "Preşedintele României invită coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale cu largă recunoaştere publică să desemneze câte un reprezentant care să participe la consultările de vineri, 6 noiembrie, la o oră care va fi comunicată ulterior. De asemenea, preşedintele României invită pe manifestanţi să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Vicepremierul demis Gabriel Oprea a declarat, după consultările de la Cotroceni, că UNPR sprijină alegerile anticipate şi orice formulă de Guvern pe care o va propune preşedintele Klaus Iohannis.  

    "UNPR îl sprijină pe preşedintele României. I-am transmis (n.r.preşedintelui) întreaga disponibilitate", a declarat Gabriel Oprea, în urma discuţiilor cu Klaus Iohannis. 

    Presedintele Basescu a gresit cand l-a facut pe Ponta, Pisicut.

    Sunt si altii. 

    1. Ar trebui sa-l lase pe acest individ care polueaza societatea romaneasca sa aiba timp de saloane de infrumusetare. Timpul trece si n-o sa-l mai placa prietenii. Cine o sa-l mai placa neferchezuit zi de zi? Ce, mai este cineva ca el, cocosat , n-pregatit,dar mare SEF? Tarisoara, tarisoara ce-ai ajuns!!

    Dar si Johanis ne crede prosti. Cum sa ceri reprezentanti ai unui protest spontan ? Si asta in 24 ore, ca-i super oferta.

    1. Sunt convins ca aceasta "chemare" a societatii civile trebuia organizat altcumva.... Dar consideram ca totul a fost "spontan" asa cum a fost si manifestatia. La interviurile acordate manifestantilor sa vazut ca nu prea puteau raspunde la desemnarea unor "lideri" care sa-i reprezinte...asa ca totul sa ales aleatoriu,,,,,,si pana la urma presedintele a retinut ideile lor ..pe care defapt hai sa fim sincer le stia f.f.bine din alte surse ( nu ???). Cineva dintre manifestanti spunea ca era bine sa fi venit presedintele intre manifestanti si sa vada "ce lozinci si pancarde se prezinta !!!...Hai sa fim seriosi.... A fost bine totul presedintele a zis in final ca toate aceste nemultumiri le va transmite partidelor politice la runda a doua de intalniri... Asa ca hai sa permitemi si scuze..

    Acesti reprezentanti ai Societatii CIVILE SUNT PUPATORII DE SERVICIU AI REGIMULUI SI PERSOANEI TRAIAN BASESCU. Ce repede se grupeaza pentru un castig. Puteau sa ramana in spate, m-am saturat de Sorin Ionita , Liviu Mihaiu, s.a. Nu cred ca ii mai vrea cineva in viata publica. Isi sprijina numai interesele personale. Rusinica!

    Am vazut acolo si un individ care a fost catalogat de CNSAS un turnator. Halal societate civla. O fi civila???? 

    1. Liviu Mihaiu?

      Vrei sa spui Sorin Ovidiu Vintu?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb