Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

A.I.
Companii / 10 decembrie 2019

Iridex Group Plastic participă la vizita de lucru la Mioveni

Mioveni

Asociaţia Română a Compostului prin Iridex Group Plastic organizează, astăzi, în colaborare cu Asociaţia Parteneriat pentru Proiecte şi Fonduri Europene (APPFE), o vizită de lucru la Mioveni, la instalaţia de compostare a nămolurilor provenite de la staţiile de epurare a apelor uzate, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, epurarea apei uzate în activităţile industriale şi menajere înainte de reintroducerea ei în circuitul natural are, printre altele, rolul de a reduce aportul de substanţe străine în pânza freatică şi de a minimaliza în acest fel impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Astfel, pentru realizare, a fost nevoie de colaborarea cu specialişti în domeniu din Uniunea Europeană, precum şi de o soluţie inovatoare de compostare, unică în România: tehnologia de compostare a deşeurilor biodegradabile folosind membrană semipermeabilă şi un sistem de aerare pozitivă.

De asemenea, tehnologia de compostare utilizată la Mioveni este ecologică şi îndeplineşte normele europene cu privire la tratarea deşeurilor organice şi a nămolurilor de la staţiile de epurare.

Pe scurt, instalaţia de la Mioveni transformă nămolul dintr-un generator de cost, într-o sursă de venit, prin conversia lui în fertilizator natural de cea mai bună calitate. Cu o capacitate de producţie de circa 8m3/zi, sistemul oferă un rezultat nefermentat anaerob, cu o capacitate calorică mare (3600-3800 kcal/kg), care a suferit un proces de nitrificare/ denitrifcare complet, parţial dezhidratat (cu umiditate 85-86%), stabilizat cu polimer şi cu conţinut de metale grele în limitele legale admise.

La eveniment au participat reprezentanţi ai operatorilor regionali de apă, consultanţilor şi proiectanţilor de specialitate, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, studenţi, antreprenori, furnizori de tehnologii şi echipamente, reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii, reprezentanţii ai proiectului PROVED din partea Universităţii Politehnica Bucureşti şi reprezentanţi ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb